FRANCK FIFE Afp
VELIKE PROMJENE

Neslavni raspad PSG-ovih ‘Galacticosa‘: Jedan potez jasno govori da su u Parizu otpisali glavne zvijezde

Projekt spektakularne momčadi koju je ovog ljeta već napustio Messi očito će neslavno završiti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. kolovoz 2023. 12:21

PSG ne računa na Kyliana Mbappea. Poruka dokapetanu nije mogla biti jasnija - nije uvršten čak ni u zapisnik utakmice protiv Lorienta s kojom pariški klub na Parku prinčeva otvara novu sezonu. Mbappe je na ledu još od 21. srpnja, od kada trenira odvojeno od momčadi zbog čega nije ni poveden na predsezonsku turneju, i ostat će očito izvan kadra sve dok njegova budućnost ne bude jasna. Ali u Parizu ne mogu u nedogled oduljiti javni rat sa svojom najvećom zvijezdom jer pravila francuske lige ne dozvoljavaju da svoga nogometaša na dulji period kažnjavaju tako da ga drže po strani.

Pogotovo što nikakav disciplnski prekršaj nije napravio. Osim što odbija potpisati novi ugovor. Iz perspektive PSG-a jedini izlaz iz nemoguće situacije je ponuda Reala koja se očekuje i koja se već neko vrijeme najavljuje, ali koja do danas nije stigla ili da Mbappe promjeni svoj stav. Jedan od najboljih nogometaša svijeta odbio je prijedlog novog ugovora koji istječe iduće ljeto, ali je istovremeno poručio čelnicima PSG-a kako ovog ljeta ne želi biti transferiran. Naravno, s takvim stavom doveo je PSG pred zid jer bi Park prinčeva, bude li po njegovom, idućeg ljeta mogao napustiti bez odštete.

Ali nije Mbappe jedini koji je jednom nogom napustio Pariz. Za utakmicu protiv Lorienta nisu prijavljeni niti Neymar niti Verratti. Projekt spektakularne momčadi koju je ovog ljeta već napustio Messi očito će neslavno završiti.

Linker
04. svibanj 2024 02:46