ICON SPORT/DDP USA/PROFIMEDIA
NETRPELJIVOST MEĐU ZVIJEZDAMA

Neymar i Mbappe nisu zakopali ratnu sjekiru! Evo što si međusobno zamjeraju i zašto s time ne izlaze u javnost

Neymar i Kylian Mbappe nisu i dalje u najboljim odnosima, prema napisima francuskih medija
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2022. 11:59

Iako dvojac zajednički igra za PSG još od 2017. godine netrpeljivost između dvije zvijezde posebno je izbila na vidjelo ove godine.

Svađa oko izvođenja jedanaesterca protiv Montpelliera prošlog mjeseca bila je najočitiji primjer neslaganja dvojice igrača, a iako su se nakon toga strasti primirile, Goal.com tvrdi kako neslaganje nije iščeznulo. Mbappe je tako nezadovoljan utjecajem kojeg Neymar ima u svlačionici PSG-a, dok brazilski napadač smatra brzonogog Francuza sebičnim.

Prošlog tjedna u utakmici Lige prvaka između PSG-a i Juventusa bila je vidljiva Neymarova frustracija kada je u jednoj izglednoj gol situaciji Mbappe radije pucao, nego dodao njemu loptu. Ipak, Neymar je odlučan u namjeri da zadrži harmoniju u svlačionici, kako je nedavno povjerio svom bliskom prijatelju Sergiju Ramosu, te ne želi riskirati raskol javnim prozivanjem Mbappea.

Izostanak momčadske kohezije jedan je od glavnih razloga, smatraju nogometni kritičari i analitičari, što PSG nije uspjevao doći do naslova u Ligi prvaka proteklih godina i Neymar ne želi da to bude slučaj i ove godine.

I dok se dvojac međusobno ne slaže najbolje na terenu obojica isporučuju. Neymar je tako na 8 golova i 6 asistencija u 7 kola francuskog prvenstva, dok je Mbappe postigao 7 golova u 6 odigranih ligaških utakmica.

A i sam Mbappe nedavno je javno priznao uspone i padove u odnosu s Neymarom.

"Ovo mi je šesta godina u momčadi s Neymarom. Uvijek smo imali takav odnos, temeljen na poštovanju, ponekad s toplijim i hladnijim trenucima. To je priroda našeg odnosa i jako ga poštujem kao igrača", rekao je Mbappe.

Linker
30. travanj 2024 22:16