Ramos i Messi u PSG-u

 FRANCK FIFE Afp
POLUSEZONA ZA ZABORAV

Nikad lošiji: Ramos razočarao i oprostio se s dva žuta kartona u 4 minute, a evo kakav je učinak Messija

Dva nogometna velikana, danas u istom dresu, odigrala su najlošije polusezone u svojim karijerama
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2021. 10:59

Dok su igrali u Španjolskoj, bili su strah i trepet za suparnike. Lionel Messi kao vođa Barcelone, Sergio Ramos u ulozi kapetana Real Madrida. Messi je terorizirao suparničke obrane i donosio prevagu Kataloncima, Ramos je predstavljao stup obrane i lidera madridske momčadi.

Navijači Paris Saint-Germaina prošlog ljeta su bili u euforiji kad su na Park prinčeva 'perverzna pojačanja' dolazila jedno za drugim, ali je realnost pokazala da su Messi i Ramos zasad još daleko od statusa nogometnih bogova kakve su imali u svojim španjolskim klubovima.

image
JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Ramos je pritom imao dosta problema s ozljedama, no to je bio rizik kojeg su katarski vlasnici PSG-a morali biti svjesni. Odigrao je bivši Realov kapetan tek tri od 27 ovosezonskih utakmica. U toj trećoj Ramos je u srijedu ušao u igru na poluvremenu gostovanja kod Lorienta te je u 85. minuti zaradio drugi žuti karton unutar samo četiri minute.

Prvu javnu opomenu dobio je zbog preoštrog starta, drugu zbog prekršaja kojeg je napravio u ulozi posljednjeg igrača obrane. Gubili su Parižani u tim trenucima 1:0, a od poraza ih je spasio Mauro Icardi u sudačkoj nadoknadi.

image
JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Ramos je tako zaradio 27. isključenje u karijeri. Od toga ih je 20 bilo u španjolskom prvenstvu, pet crvenih kartona dobio je u Ligi prvaka, jedan u Superkupu Španjolske i jedan u francuskoj Ligue 1. Za PSG je dosad odigrao samo 130 minuta u prvenstvu i 30 u Kupu, a prima godišnju plaću od šest milijuna eura u neto iznosu. Više nije baš ni u cvijetu mladosti, 30. ožujka navršit će 36 godina...

image
JEAN-FRANCOIS MONIER Afp

Messiju su 34 godine, a njegove su brojke malo bolje nego Ramosove. Odigrao je ukupno 1315 minuta, u 16 nastupa zabio je šest golova i pet puta asistirao, od toga je pet puta poentirao u Ligi prvaka.

Drugim riječima, u prvenstvu je tek jednom zatresao mrežu u 865 minuta igre, što mu je najgora klupska jesenska polusezona u igračkoj karijeri.

Osim toga, Messi još nije zabio gol u gostima za Parižane, ni u jednom natjecanju. U osam gostovanja je postio te je izjednačio najgori učinak u karijeri dosad, kojeg je zabilježio u Barceloni između rujna 2006. i ožujka 2007. godine.

Dakako, stvari se u nastavku sezone mogu dramatično promijeniti, no brojke jasno govore da PSG-ova pojačanja zasad nisu opravdala visoka primanja na Parku prinčeva. Messi godišnje zarađuje oko 36 milijuna eura...

Linker
26. travanj 2024 18:16