VALERY HACHE Afp
LE CHAMPIONNAT

Niko Kovač i Monaco zaustavili i lidera prvenstva! Nakon mjesec dana vratio se i hrvatski vezist...

Konačni rezultat prvi je takav otkad je momčad iz Kneževine preuzeo bivši hrvatski izbornik
Piše: Ivan KneževićObjavljeno: 14. ožujak 2021. 19:20

Monaco je na svom stadionu uspio zaustaviti vodeću momčad francuske Ligue 1 Lille. Susret je završio bez pogodaka, prvi takvoga tipa za Monaco u mandatu Nike Kovača. Lille je bio bez svog trenera Christophea Galtiera, koji je služio suspenziju i susret odgledao iz svečane lože.

Monaco je bio bolji u okršaju i kroz veliku većinu utakmice kontrolirao susret. Bila je ovo dobra reakcija na poraz od Strasbourga u prošlom kolu, jako dobar nastup protiv prvoplasiranog Lillea, koji će im dati samopouzdanja za posljednjih devet kola prvenstva u kojima, od momčadi iznad njih na tablici, moraju samo još igrati s Lyonom početkom svibnja.

Da je sreća bila na strani Monaca mogli su i slaviti, jer su u 21. minuti zatresli mrežu gostiju. Ben Yedder je najbolje reagirao na odbijanac i svladao vratara Maignana, no minimalno zaleđe oduzelo je vodstvo Kovačevoj momčadi. U sudačkoj su nadoknadi na samom kraju utakmice imali još jednu veliku priliku, ali Maignan je sjajnom obranom zaustavio udarac Jovetića.

Lille je svoju najbolju priliku imao na početku susreta, prokockao ju je Bamba s lošom reakcijom pred vratima Monaca. Domagoj Bradarić je utakmicu odgledao s klupe.

Hrvatski je veznjak u redovima Bordeauxa, Toma Bašić, upisao prvi nastup nakon točno mjesec dana izostanka zbog ozljede koju je pretrpio protiv Marseillea prije četiri kola. Ušao je s klupe u 65. minuti u 3:1 gostujućoj pobjedi kod Dijona i požutio kasno u sudačkoj nadoknadi.

Njegovi su Žirondinci prekinuli crnu seriju od sedam uzastopnih kola bez pobjede. U ovom su razdoblju došli do jednog jedinog boda protiv Marseillea, ali crnom je nizu napokon stigao kraj protiv posljednje momčadi prvenstva, Dijona. Bordeaux je slavio na krilima dvostrukog strijelca Hwanga.

Iz loše rezultatske serije izašao je i Rennes pobjedom protiv Strasbourga. Slavili su doma 1:0 čime su prekinuli niz od čak pet uzastopnih poraza u Ligue 1. Strijelac jedinog pogotka bio je konzistentno dobri veznjak Bourigeaud.

Linker
02. svibanj 2024 17:50