PHILIPPE DESMAZES
‘IZNENADILI SU ME!‘

Niko Kovač kipti od bijesa: ‘Ovo je nevjerojatno! Bio sam razočaran, pa ljut, ali ja sam kriv za ovo!‘

‘Znali smo da su opasni u kontranapadima, ali ipak su me iznenadili. Nisam očekivao da će igrati tako...‘
Piše: Sportske novosti(I.KneževićObjavljeno: 26. listopad 2020. 08:32

Monaco Nike Kovača upisao je težak poraz na gostovanju kod Lyona. Izgubili su 1:4, s tim da je 4:0 bilo već prije predaha. Kovačeva momčad je imala potpunu kontrolu nad posjedom, ali nisu imali rješenja za Lyonov izuzetno efikasni napadački kadar.

Posebno je raspoložen bio Karl Etoko Ekambi, strijelac dva pogotka.

Kovač je pokušao s tri izmjene na poluvremenu, Monaco je odmah po nastavku zabio, no više od toga nisu mogli. Treća utakmica bez pobjede, samo jedan bod u posljednja tri kola za rezultatsku krizu Monaca.

"Prije svega, želim čestitati Lyonu. Bili su strašno opasni, pogotovo u tom prvom dijelu. Mi smo u tih 45 minuta napravili loše sve što smo mogli, bilo je puno pogrešnih odluka, počevši od mojih. Ja sam trener, ja biram igrače i taktičke varijante, i zato sam ja kriv za ovakve poraze. Nismo bili dovoljno jaki, nismo zatvarali prostor kako smo trebali, to prvo poluvrijeme je bilo uistinu nevjerojatno. Na odmoru sam igračima rekao da pokušaju pobijediti barem u tom jednom poluvremenu. I na kraju je to drugo poluvrijeme zaista bilo bolje za nas, ali to nije bilo dovoljno", kazao je Kovač nakon utakmice.

Hrvatski trener priznao je kako ga je Lyon u jednoj stvari iznenadio.

"Znali smo da su opasni u kontranapadima, ali ipak su me iznenadili. Nisam očekivao da će igrati u tako niskom bloku, dok smo mi s druge strane, stajali previsoko. Moramo znati kako se prilagoditi u takvoj situaciji, a nama to nije uspjelo. Pa ne možete primiti četiri gola u jednom poluvremenu, a prije toga ste primili ukupno 9 u sedam utakmica. Ne možete tako pobijediti. Bio sam razočaran nakon prva dva primljena pogotka, ali kada smo primili još dva do odlaska na odmor, bio sam zaista ljut. Međutim, kada gubiš 4:0 na poluvremenu, jasno je da trener napravio neke krive stvari", zaključio je Niko.

Linker
23. travanj 2024 17:26