Niko Kovač
 UWE ANSPACH Dpa Picture-alliance Via Afp
HRVAT NA KORAK DO REKORDA

Niko Kovač oduševio sve u Monacu, a jedan podatak govori o tome koliko je hrvatski stručnjak zaista dobar

Nekadašnji hrvatski izbornik je na pragu rekorda kojeg sada drži veliki Claudio Ranieri
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2021. 14:40

Niko Kovač je protiv Bordeauxa po 47. put vodio Monaco u francuskoj Ligue 1, a pobjeda od 3:0 bila mu je 28. otkako je preuzeo klub iz Kneževine. Monaco je tako nastavio niz pobjeda koji je sada na tri utakmice, a to im je podiglo i ukupan prosjek.

Monaco je pobijedio u 60 posto utakmica, odnosno u prosjeku osvoji dva boda po utakmici. Ovaj podatak ujedno i Niku Kovača dovodi na korak do velikog rekorda koji drži legendarni Claudio Ranieri koji je jedini koji je bio uspješniji od njega, a on je imao 61 posto pobjeda.

Kovačev uspjeh pohvalila je službena stranica Monaca koji su prezadovoljni hrvatskim trenerom i njegovim uspjesima. Monaco je nakon prošle sezone u kojoj je oduševio sve borbom za naslov prvaka do zadnjih trenutaka, jednakim tempom su nastavili i ove sezone.

Kovačeva ekipa je malo lošije ušla u novu sezonu, ali ubrzo su podignuli formu. U zadnjih šest utakmica Monaco nije poražen, a ako se gledaju sve Kovačeve utakmice na klupi kluba iz Kneževine onda je Hrvat već na 61 posto pobjeda sa 36 dobivenih utakmica od 59 koliko je vodio.

Linker
24. travanj 2024 18:14