VALERY HACHE Afp
SVE BLIŽE VRHU

Niko Kovač slavio u okršaju hrvatskih trenera, šok za PSG: ‘Ovo je teško prihvatiti, jako sam razočaran‘

Monaco se polako penje prema vrhu ljestvice, dok je Bordeaux i dalje jako blizu opasne zone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. listopad 2021. 17:43

Paris Saint-Germain doživio je prvi poraz u francuskom prvenstvu. Rennes je bez ozlijeđenog Lovre Majera slavio s 2:0 te se priključio gornjem domu ljestvice. Parižani su i dalje vodeći, teško da će propustiti osvajanje naslova prvaka, ali slabosti koje su iskazivali u uvodu sezone sad su im napokon došle na naplatu, nakon osam uzastopnih pobjeda u Ligue 1.


Momčad Mauricija Pochettina tijekom tjedna je odigrala odličnu utakmicu u Ligi prvaka te je svladala prošlosezonskog finalista Manchester City s čistih 2:0. Sjajni su u toj utakmici bili Messi, Mbappe i Neymar, PSG-ov napadački trio kakvog si mogu priuštiti samo najbogatiji. Međutim, čini se da su se momci malo uljuljkali u slavlju nakon velikog trijumfa protiv Građana; u Rennesu su ostali bez ijednog udarca u okvir suparničkih vratiju.

image
Mauricio Pochettino
LOIC VENANCE Afp


- Nedostajao nam je pogodak. Ako želiš pobijediti, moraš zabiti. No, mislim da smo igrali vrlo dobro u 25 do 30 minuta na kraju prvog poluvremena. Zaista dobro, i imali smo malo nesreće što nismo zabili, jer smo u svlačionicu trebali otići s vodstvom od 2:0, no umjesto toga bilo je 1:0 za njih – komentirao je Pochettino.


Rennes je poveo u idealno vrijeme, Laborde ja zabio u 45. minuti, a već u prvoj minuti nastavka asistirao je Taitu za povećanje vodstva.


- Bilo je teško to prihvatiti, bili smo frustrirani, a Rennes je dobio krila i onemogućavao nam kreaciju. Naravno da sam jako razočaran i ova će nam stanka dobro doći, iako igrači idu u svoje reprezentacije – dodao je trener PSG-a.


Kapetan Marquinhos smatra da nema potrebe pričati o umoru.
- Da smo zabili svoje šanse, nitko to ne bi spominjao. Generalno smo odigrali dobru utakmicu, ali nam je nedostajalo efikasnosti – rekao je on.


A u dvoboju hrvatskih trenera čistu je pobjedu ostvario Niko Kovač protiv Vladimira Petkovića. Nekadašnji hrvatski izbornik s Monacom je na domaćem terenu bio bolji od donedavnog izbornika Švicarske.

Tchouameni je doveo Monaco u vodstvo u 35. minuti na asistenciju Golovina koji se u 48. minuti i sam upisao u listu strijelaca. Njemu je asistirao Ben Yedder, strijelac za konačnih 3:0 iz kaznenog udarca u 64. minuti.

Kovačeva se momčad polako penje prema vrhu ljestvice, dok je Bordeaux sa sedam bodova iz devet kola i dalje jako blizu opasne zone...

Pobjeda Lillea, remi Lyona

U dvoboju 8. kola Francuske lige Saint-Étienne i Lyon su odigrali 1-1.

Lyon je golom Aouara vodio od 42. minute sve do 95. minute kada je bod domaćinu spasio Khazri iz penala.
Lille je s 2-0 pogocima Kanađanina Davida (28', 95') svladao kod kuće Marseille. Ivo Grbić je branio za Lille, dok je Duje Ćaleta Car igrao za Marseille prvo poluvrijeme.

Vodi PSG s 24 boda ispred Lensa (16) i Nice (16).

Linker
17. travanj 2024 00:47