Khephren Thuram

 FRANCOIS LO PRESTI Afp
UVJERLJIVA POBJEDA

Nogometaši Nice pobijedili u gostima i na ljestvici preskočili Lens i Lille

Ranije tijekom dana snage su odmjerili i nogometaši Strasbourga i Nantesa
Piše: HinaObjavljeno: 16. ožujak 2024. 23:24

Uvjerljivu su pobjedu ostvarili nogometaši Nice u 26. kolu francuske Ligue 1, svladali su Lens s 3-1 te ga preskočili na ljestvici.

Do 67. minute gosti iz Nice su imali velikih 3-0. Dva pogotka pritom je postigao Moffi, u 11. i 67. minuti iz jedanaesterca te Thuram u 53. minuti. Do kraja dvoboja Lens je uspio samo postići počasni pogodak, a strijelac je bio Wahi u 76. minuti.

Nica je preskočila Lens i Lille na ljestvici te je trenutačno na četvrtom mjestu, dok je Lens skliznuo na šestu poziciju.

U prvom subotnjem dvoboju 26. kola nogometaši Strasbourga su u gostima nadjačali Nantes s 3-1. Strasbourg je pobijedio po prvi puta u prvenstvu nakon tri mjeseca čekanja. U prethodnih osam ligaških utakmica ta je momčad upisala tek tri remija i pet poraza.

Na ovom gostovanju je povela već u trećoj minuti golom Gameira, dok je u 35. minuti izjednačio Comert. U drugom poluvremenu igrač utakmice bio je Emegha koji je postigao dva gola, u 62. i 78. minuti, čime je gostima osigurao izuzetno važnu pobjedu.

Nantes je ostao na 16. mjestu ljestvice, dok se Strasbourg popeo na 12. poziciju.

Ovo će kolo biti kompletirano u nedjelju, a za bodove će se boriti Brest - Lille, Monaco - Lorient, Clermont - Le Havre, Reims - Metz, Rennes - Marseille i Montpellier - PSG.

Linker
16. ožujak 2024 23:24