AFP
UTAKMICE PETKOM

Nova pobjeda za momčad Ćalete-Cara na gostovanju, Southampton preuzeo vrh u Engleskoj

Southampton je na vrhu sa 16 bodova, koliko ima i do večeras vodeći Liverpool, uz utakmicu manje
Piše: HinaObjavljeno: 06. studeni 2020. 23:14

Nogometaši Southamptona ostvarili su petu pobjedu u posljednjih šest prvenstvenih utakmica, svladavši u 8. kolu Premier lige na svom terenu Newcastle sa 2-0 (1-0) i time preuzeli vodeću poziciju na ljestvici.

Che Adams je u 7. minuti postigao vodeći pogodak za "svece", a konačnih 2-0 postavio je Škot Stuart Armstrong u 82. minuti.

Southampton je na vrhu sa 16 bodova, koliko ima i do večeras vodeći Liverpool, uz utakmicu manje i lošiju gol-razliku. Treći je Leicester sa 15 bodova, dok je Newcastle ostao na 11 bodova i na 11. poziciji.

U prvoj utakmici 8. kola Brighton i Burnley su odigrali bez pogodaka. Osvojenim bodom se Burnley pomaknuo sa zadnjeg na predzadnje mjesto sa dva boda, dok Brighton sa šest bodova drži 16. poziciju.

U prvom dvoboju 10. kola francuskog nogometnog prvenstva Marseille je slavio sa 1-0 (0-0) na gostovanju kod Strasbourga.

Pobjednički pogodak za goste postigao je Sanson u 72. minuti snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za pobjednike.

Marseille je trećom uzastopnom pobjedom došao do 18 bodova i četvrtog mjesta, a za vodećim PSG-om zaostaje samo tri boda. Strasbourg je doživio četvrti poraz u posljednjih pet nastupa i sa šest bodova je na predzadnjem, 19. mjestu.

U prvoj utakmici 7. kola njemačkog nogometnog prvenstva Werder i Koeln su u Bremenu odigrali 1-1 (0-0).

Gosti su poveli u 67. minuti kad je domaći kapetan, finski branič Niklad Moisander nespretno reagirao na ubačaj i skrenuo loptu u Werderovu mrežu. Domaća momčad je do izjednačenja stigla u 82. minuti iz kaznenog udarca, a siguran realizator bio je Leonardo Bittencourt.

Werder je četvrtim ovosezonskim remijem došao do 10 bodova i privremeno skočio na sedmo mjesto, dok je Koeln s tri boda ostao na 16. poziciji.

Momčadi Sassuola i Udinesea odigrali su utakmicu bez golova na početku sedmog kola talijanskog nogometnog prvenstva.

U prilično nesadržajnoj utakmici domaća momčad je propustila privremeno zasjesti na vrh ljestvice Serie A, za što joj je trebala pobjeda. Ovako je Sassuolo sa 15 bodova ostao na drugom mjestu s bodom manje od vodećeg Milana. Udinese je sa četiri boda na predzadnjem, 19. mjestu.

U prvoj utakmici 9. kola španjolske La Lige Elche i Celta Vigo su odigrali 1-1 (1-1).

Elche je prvi došao do pogotka, već u 4. minuti, kad je Fidel realizirao kazneni udarac. Celta je do izjednačenja stigla u 41. minuti, kad je Santi Mina preciznim, ali ne pretjerano snažnim udarcem s dvadesetak metara iznenadio domaćeg vratara Badiju.

Elche je sa 11 bodova na devetom mjestu, a Celta Vigo je sa sedam bodova na 17. poziciji. Na ljestvici vodi Real Sociedad sa 17 bodova, jednim više od Real Madrida, ali aktualni prvak ima utakmicu manje.

Linker
23. travanj 2024 19:27