VALERY HACHE
SVE VIŠE TRANSFERA

Novi klub hrvatske legende sve jači: Niko Kovač doveo novo pojačanje od 15 milijuna eura!

Tržište nogometaša unatoč koroni nije zamrlo, naprotiv sve je zanimljivije
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 02. rujan 2020. 23:04

Novi trener Monaca, hrvatski stručnjak Niko Kovač, potvrdio je četvrto pojačanje na klupi francuskog kluba. Nkaon što su kompletirani transferi Axela Disadija, Caioa Henriquea te Anthonyja Musaba, francuski je prvoligaš objavio dolazak napadača Kevina Vollanda iz redova bundesligaša Bayer Leverkusena za 15 milijuna eura.

Ljetni prijelazni rok opasno se zahuktava, a klubovi nastavljaju s pojačanjima za nadolazeću sezonu i nove izazove koji su pred njima. Zbog nezadovoljavajućih rezultata iz protekle sezone, neki su europski klubovi na tržište stavili i svoje “veterane”, a među njima iskaču imena argentinskog napadača iz redova Juventusa Gonzala Higuaina kao i urugvajskog reprezentativca s Barceloninom adresom Luisa Suareza.

image
Kai Havertz i Kevin Volland
AFP


Ispadanje iz osmine finala Lige prvaka od Lyona klupskoj je upravi Juventusa bio i više nego dovoljan razlog za prekid suradnje s Maurizijem Sarrijem nakon svega jedne sezone na trenerskoj funkciji. Stara dama je ekspresno objavila dolazak novog trenera, legendarnog veznjaka bianconera Andree Pirla, koji je odmah po dolasku najavio prekid suradnje s nekim prvotimcima, među kojima se našlo i Higuainovo ime.

Prema napisima talijanskih medija, 32-godišnji Argentinac najbliži je odlasku u američki Inter Miami, inače novi klub kojeg je prošle godine osnovao nekadašnji engleski reprezentativac David Beckham. Dodatni poticaj za odlazak u MLS je i Higuainov stariji brat koji trenutačno brani boje D.C. Uniteda.


Slični scenariji zadesio je i katalonsku Barcelonu koja je potpisala jednu od najneuspješnijih sezona u povijesti. Novi trener Ronald Koeman započeo je “čišćenje” svlačionice te je jasno obznanio na koje igrače neće računati sljedeće sezone, a među njima je i Luis Saurez koji je na Camp Nou stigao 2014. godine. Talijanski mediji ističu kako je 33-godišnji Urugvajac najbliži prelasku u redove Juventusa. Iako Suarezu prema ugovoru preostaje još godina dana u redovima katalonske momčadi, uprava je s nogometašem dogovorila prekid sporazuma, te bi Suarez u Torino otputovao kao slobodan igrač, a Transfermarkt njegovu vrijednost procijenjuje na 28 milijuna eura.

Linker
20. travanj 2024 00:26