PASCAL GUYOT Afp
NASTAVAK POBJEDNIČKOG NIZA

Novo slavlje i dramatičan kraj za Niku Kovača i društvo, Lazio u velikom rimskom derbiju razmontirao Romu

Kovačev Monaco poveo je 3:0, a potom grčevito spašavao tri boda u ludoj završnici
Piše: HinaObjavljeno: 15. siječanj 2021. 23:03

U susretu 20. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je na gostovanju pobijedio Montpellier sa 3:2 ostvarivši treću uzastopnu pobjedu.

Momčad Nike Kovača je povela 3:0, a potom grčevito spašavala tri boda nakon što je Montpellier uspio smanjiti na 3:2.

Monaco je poveo u 24. minuti golom Kevina Vollanda, a 11 minuta kasnije Wissam Ben Yedder je povećao prednost gostiju iz Kneževine. Kada je Ben Yedder u 61. minuti realizirao kazneni udarac za 3-0 činilo se kako će Kovčeva družina lako do bodova

Međutim, Elye Wahi je u 63. minuti vratio nadu domaćinu, a samo pet minuta kasnije Andy Delort je smanjio na 2-3 zakompliciravši situaciju. Ipak, Monaco je do kraja susreta uspio sačuvati pogodak prednosti ostvarivši važnu gostujuću pobjedu.

Monaco je ostao na četvrtom mjestu, no sada ima 36 bodova, tri manje od PSG-a i Lillea, dok je u vodstvu Lyon sa 40 bodova.

Montpellier je osmi sa 28 bodova.

image
Trener Lazija Simone Inzaghi u zagrljaju s veznjakom Luisom Albertom
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Lazio deklasirao Romu u 'Derbyju della Capitale'

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa, "Derbyju della Capitale", Lazio je na stadionu Olimpicu deklasirao gradskog suparnika Romu sa 3-0.

"Nebesko-plavi" su mogli i uvjerljivije slaviti i Roma ima sreće što nije doživjela i veći "potop".

Domaćin je poveo u 14. minuti golom Cire Immobilea, a osam minuta kasnije Luis Alberto je u svom stotom nastupu za Lazio zabio za 2-0. Konačnih 3-0 postavio je Alberto svojim drugim golom na utakmici u 68. minuti.

Brazilac je tako postao prvi igrač Lazija koji u gradskom derbiju zabio dva gola nakon Roberta Mancinija kojem je to uspjelo 1998.

Zanimljivo, bio je to prvi "Derby della Capitale" koji je igran pred praznim tribinama, te prvi u kojem su španjolski vratari startati i za Romu i za Lazio. Kod domaćina je branio Pepe Reina, a na vratima Rome Pau Lopez.

U ovom kolu na raspredu je još jedan veliki okršaj, u nedjelju se sastaju Inter i Juventus.

Lazio je ovom pobjedom napredovao za jednom mjesto i sada je sedmi sa 31 bodom, dok je Roma ostala na trećem mjestu sa 34 boda.

Na vrhu je Milan sa 40 bodova, tri više od Intera.

Linker
26. travanj 2024 09:59