Igor Tudor

 DANIEL ROLAND Afp
INTERESANTAN KOMENTAR

‘Obožavam Tudora iako ne donosi uvijek prave izbore, ali poznavanje nogometa nije samo taktika i ambicija‘

Govoreći za Canal+, nekadašnji francuski igrač Laurent Paganelli komentirao je niz loših rezultata Marseille
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. listopad 2022. 23:38

On smatra da Igor Tudor kao trener tek mora steći određene standarde koje zahtijeva rad u Francuskoj.

"Tudor ne donosi uvijek prave izbore. Ja sam veliki obožavatelj Tudora, sviđa mi se što donosi kao trener. On ima ambiciju da bude visoko i to prenosi na svoje igrače. Što je odlično, jer Marseilleu mora biti u interesu zabijati golove i igrati velike utakmice. Poznavanje nogometa je i nešto drugo, ne samo taktika i ambicija. Kad ideš u Strasbourg moraš znati da i u 80. minuti još uvijek možeš primiti dva-tri gola. To je francuski nogomet, to se ovdje često događa. I Tudor se mora izdići na visinu takvih događaja."

Potom je Paganelli poslao još jednu poruku hrvatskom treneru čija je momčad u subotu remizirala sa Strasbourgom 2:2.

"Važno je pričati o treneru, jer on je taj koji čini momčad, organizaciju i taktiku tijekom utakmice. Kad si u Marseilleu, kad je 80.000 ljudi iza tebe, koji očekuju da ćeš pobijediti u toj utakmici, moraš sebi reći da ćemo pobijediti i da nema odstupanja."

Teško je reći što to Tudoru točno zamjeraju. Vodio je na poluvremenu u Strasbourgu 2:0, pa ostavio dva igrača u svlačionici. Jer ih pokušava odmarati što je više moguće, s obzirom na ludi ritam utakmica. Marseille je u srijedu gostovao u Frankfurtu, već u utorak dočekuje Tottenham.

A pobjeda se očekuje u svakoj utakmici. Prošli tjedan je bio napadnut zbog toga što "ne rotira igrače koliko bi trebao". No, to je nogomet, čim ne pobjeđuješ, naravno da tvoji argumenti postaju bitno slabiji...

Linker
18. travanj 2024 18:45