VALERY HACHE Afp
BIO JE TO TOTALNI KAOS

Oduzeti bodovi, utakmice bez navijača, suspenzije... Poznate žestoke kazne za veliki ovoljetni incident

Najgore je u cijeloj priči zbog svog neprimjerenog poteza prošao - fizioterapeut!
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2021. 09:36

Vratimo li se otprilike tri tjedna unatrag prisjetit ćemo se jednog od najvećih ovogodišnjih nogometnih skandala.

Igrala se tog dana utakmica 3. kola francuskog nogometnog prvenstva između Nice i Marseillea kada je skupina navijača s južne tribine stadiona Allianz Riviera preskočila ogradu s ciljem da napadne gostujuće nogometaše.

Igrači Marseillea tog su vikenda bili meta provokacija, a jedan od njih, Dimitri Payet, prvi je popustio pod pritiskom i izgubio živce. Nakon što je u jednom trenutku pogođen bocom koja je doletjela s tribina, poznati veznjak pao je na travnjak, nedugo nakon toga se i ustao pa uzvratio istom mjerom.

image
VALERY HACHE Afp

Uslijedio je potpuni kaos, navijači domaće momčadi pokušavali su uletjeti na teren. Neki su u tome i uspjeli te je došlo do okršaja s pojedinim članovima Marseillea. Posebno se tu isticao fizioterapeut gostiju Pablo Fernandez kojeg su kamere uhvatile kako u jednom trenutku udara navijača Nice.

Sat i pol nakon prekida na teren su izašli i suci. Glavni sudac Benoit Bastien je postavio loptu na kut, odakle je ubačajem trebala biti nastavljena utakmica, dao znak za nastavak, a kako na terenu nije bilo gostujuće momčadi, odmah je označio i kraj utakmice.

image
VALERY HACHE Afp

Nakon nekakvih 10-ak dana tišine, konačno se oglasila i Disciplinska komisija francuske lige koja je donijela žestoke kazne.

Nici su, naime, oduzet dva boda i sljedeće tri utakmice morat će igrati pred praznim tribinama dok će se prekinuti susret s Marseilleom odigrati na neutralnom terenu.

Payet koji je uzvratio navijačima bacanjem boce u njihovom smjeru dobio je utakmicu suspenzije, a njegov suigrač Alvaro Gonzalez jednu više zbog provokacija u kojima je sudjelovao.

Najgore je u svemu prošao ranije spomenuti Fernandez koji je suspendiran na čak devet mjeseci.

Linker
27. travanj 2024 06:26