NICOLAS TUCAT Afp
NAPETA ZAVRŠNICA

Otvorena trka za viceprvaka Francuske, težak poraz Ćaleta-Cara na Velodromeu, igrali Jakoliš i Bradarić

Marseille je tako ostao na 65 bodova i sada ima samo tri boda više od Rennesa i Monaca
Piše: HinaObjavljeno: 01. svibanj 2022. 23:10

U sudaru dva Olympiquea, gostujući iz Lyona slavio je s uvjerljivih 3-0 na Velodromeu u Marseilleu u posljednjoj utakmici 35. kola francuskog prvenstva i tako ostavio utrku za drugog francuskog predstavnika u Ligi prvaka potpuno otvorenom.

Gosti su sva tri pogotka postigli u drugom poluvremenu. U 55. minuti je Castello Lukeba ugurao loptu u mrežu iz neposredne blizine nakon što je njome prvo igrao Moussa Dembele. Situacija je provjeravana putem VAR-a gotovo tri minute, da bi na kraju gol bio priznat. U 76. minuti sjevnula je kontra gostiju koju je odličnim udarcem glavom u padu unatrag završio Moussa Dembele. Konačnih 3-0 iz slične akcije postavio je Karl Toko Ekambi nakon ubačaja Tetea.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car odigrao je cijelu utakmicu za Marseille.

Marseille je tako ostao na 65 bodova i sada ima samo tri boda više od Rennesa i Monaca, najbližih pratitelja u utrci za drugo mjesto. Lyon je sa 55 bodova na sedmom mjestu, dva boda iza Strasbourga koji drži posljednju poziciju koja vodi u europska natjecanja.

Nogometaši Bordeauxa još su jednim, 18. porazom u ovoj sezoni, napravili korak prema preseljenju u drugoligaško društvo, a izgubili su pred svojim navijačima od Nice sa 0-1.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Andy Delort u 74. minuti, čime je donio tri boda momčadi s Azurne obale koja je tako došla do 60 bodova i ostala u utrci za plasman barem u kvalifikacije za Ligu prvaka. U toj borbi petoplasiranoj Nici za dva boda bježe Rennes i Monaco koji je u nedjelju pred svojim navijačima pobijedio Angers sa 2-0.

Monaco je do vodećeg pogotka došao autogolom Bambe u 42. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Wissam Ben Yedder svojim 21. pogotkom u sezoni, tri manje od vodećeg strijelca lige Kyliana Mbappea.

Marin Jakoliš je bio u početnoj postavi Angersa i igrao do 62. minute.

Troyes je kod kuće sa 3-0 porazio prošlogodišnjeg prvaka Lillea, a do pobjede je došao zahvaljujući golovima s bijele točke. Prvi kazneni udarac za domaću momčad dosuđen je na kraju prvog poluvremena, a strijelac je bio Tardieu. U drugom poluvremenu u 55. minuti na 2-0, također iz kaznenog udarca, podiže Ugbo. Tardieu je bio strijelac i trećeg pogotka, ponovno s bijele točke, u 86. minuti.

Domagoj Bradarić je igrao od 70. minute za Lillea, a vratar Ivo Grbić je ostao na klupi za pričuve.

Linker
23. travanj 2024 08:26