Norbert Scanella/panoramic/bestimage/profimedia
FRANCUZI SE DIVE

‘Ovo je remek-djelo Igora Tudora, on je izbacio PSG!; ‘Od Lea Messija je napravio - siroče‘

Marseille je iz Kupa izbacio moćni PSG, a Francuzi su zadivljeni idejama hrvatskog trenera
Piše: SNObjavljeno: 09. veljača 2023. 10:50

Igor Tudor je sa svojim Marseilleom u osmini finala francuskog Kupa sve iznenadio i iz natjecanja izbacio PSG. Tudorove trupe su slavile s 2:1 i tako prošle u daljnju fazu natjecanja. Francuski Footmercato je velikoj pobjedi Marseillea posvetio veliki tekst.

- Svjetski prvak je izgledao kao teret za svoju ekipu. Nije imao energije, želje da pritisne i želje općenito, kao ni ideje. Obrana koju je Tudor sjajno posložo ga je svaki put blokirala. Messijev genije sinoć nismo vidjeli, a nemoćan je bio i Neymar koji se nije ni trudio biti drugačiji. Izostanak Mbappea i sjajna Tudorova taktika napravili su od Messija Mbappeovo siroče. Nije bilo Francuza da ulazi u prostor i navlači na sebe igrače i otvara koridor za Messija. To je totalno osakatilo najboljeg u povijesti - pišu Francuzi.

Osim toga, u istim medij u drugom svojem tekstu pod naslovom ‘Tudorovo remek-djelo‘ slavi hrvatskog stratega i njegovu taktiku za rušenje PSG-a.

- Tudor je povukao poteze koji su morali biti povučeni. Tavaresa nema 10 dana i svi su mislili da će Clauss biti lijevi stoper, a Under na desnom boku, ali ne, Hrvat se odlučio na inovaciju i tamo gurnuo centralnog veznog Valentina Rongiera. Kockao se i dobio, pišu Francuzi pa dodaju:

- Možemo se rugati idejama Christophea Galtiera, čovjeka koji ove sezone nije imao kontrolu nad svojom ekipom i utakmicama, ali za ovu pobjedu je zaslužan Igor Tudor. On je povukao sve poteze kojima je potpuno izbacio PSG iz igre.

Na Tudorovu pobjedu se nadovezao i francuski Goal.

- Tudorova momčad je krenula žestoko od prve minute i nije PSG-ovim zvijezdama dala disati. Za to je nagrađena nakon pola sata, a onda ponovno i u drugom dijelu. Kraj susreta bio je težak za obje ekipe, ali Marseille je imao vojsku navijača i na elanu koji je od njih dobio odradio posao do kraja. Navijači se nisu štedjeli, a igrači su ih nagradili prvom pobjedom protiv PSG-a na Velodromeu od 2011. godine.

Linker
07. svibanj 2024 09:57