Nemanja Matić

 Baptiste Autissier/panoramic/profimedia
VELIKO NEZADOVOLJSTVO

Pobješnjeli Srbin napušta klub: Nisu poštovali planove za njegovo dijete, prijeti radikalnim potezom?

Ugledni veznjak bez problema se nametnuo u novoj sredini, no traži novu destinaciju
Piše: SNObjavljeno: 10. siječanj 2024. 14:23

Jedan od najboljih nogometaša Srbije posljednjih godina - Nemanja Matić - na izlaznim je vratima Stade Rennesa, izvještava ugledni L‘Equipe. Veznjak ima više razloga za nezadovoljstvo i posve je izgledno da će nakon samo pola godine potražiti novu destinaciju.

Spomenuti list piše da se Matić u utorak nije pojavio na treningu, te da je već ispraznio svoj klupski ormarić. Kasnije je viđen na željezničkom kolodvoru i vjerojatno se više neće pojaviti u prostorijama Rennesa, osim da bi preuzeo otpusne papire.

"Šanse da opet dođe u Rennes blizu su nule. Matić je odlučio da karijeru neće nastaviti u crveno-crnom dresu. Uznemiren je jer klub nije ispoštovao planove u vezi školovanja njegova djeteta. Osim toga, izgubio je dobar odnos s dobrim dijelom svlačionice, a smeta mu i što nije igrao u ogledu protiv Toulousea sredinom prosinca", piše L‘Equipe.

Matić se bez poteškoća nametnuo u vezni red Rennesa. Dakako, pritom mu je uvelike pomoglo iskustvo u velikim klubovima (Chelsea, Manchester United, Roma...), no čini se da će potražiti novu destinaciju.

Pojedini francuski mediji pišu da je dobio ponudu Lyona, no Rennes ju je odbio. Ne uspije li napustiti klub, Matić navodno prijeti radikalnim potezom - završit će karijeru s 35 godina na leđima. Ove sezone odigrao je 19 utakmica za Rennes i upisao tri asistencije, a lako je moguća da će se brojka tu zaustaviti.

Linker
28. travanj 2024 13:44