JEAN CATUFFE/DPPI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
SPORAN TRENUTAK

Pogledajte zašto je Lovren podigao prašinu u senzaciji dana: ‘Pitam se ima li u nogometu uopće logike‘

Igrači Lyona priredili su neugodno iznenađenje Parižanima i nanijeli im drugi poraz u nizu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 03. travanj 2023. 11:36

Lyon je priredio senzaciju u 29. kolu francuskog prvenstva i slavio (1:0) u gostima kod PSG-a, nanijevši Parižanima drugi poraz u nizu. Junak pobjede bio je Bradley Barcola (20) koji je u 56. minuti postigao jedini pogodak na utakmici, vrijedan tri boda. Osim njega, u fokusu je bilo još jedno ime - Dejan Lovren.

Bivši hrvatski reprezentativac našao se u spornoj situaciji u 43. minuti u trenutku kad je branič PSG-a Nuno Mendes uputio centaršut prema sredini, a lopta je Lovrena pogodila u ruku. Suci su pokazali kako nema penala jer nije bilo namjere za igranje rukom na što su domaći igrači izgubili kompas i tražili od glavnog arbitera da pokaže na bijelu točku. Njihovu reakciju opravdao je legendarni Thierry Henry, bivši nogometaš koji sada djeluje kao stručni komentator.

- To je trebao biti penal. Na ovakve se situacije trebamo zaustaviti i dobro razmisliti ima li u nogometu uopće logike. Lopta je išla prema Mbappéu, koji bi je vjerojatno gurnuo u mrežu, ali zapela je na Lovrenovoj ruci putem. Ma, ovo je deset puta trebao biti penal - odrešit je bio Henry za vrijeme prijenosa.

VIDEO SPORNE SITUACIJE S LOVRENOM POGLEDAJTE OVDJE

image
PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Lovren se ove zime pridružio Lyonu nakon što je proveo tri sezone u ruskom Zenitu. U svojem drugom mandatu u francuskom klubu uživa u punoj minutaži i startao je u svih 12 utakmica od dolaska, a u većini je odigrao punu minutažu. Od reprezentacije se oprostio nakon Svjetskog prvenstva u Kataru.

Linker
28. travanj 2024 14:56