FRED TANNEAU Afp
VEČER ZA ZABORAV

Poraz Rennesa u derbiju, trener na poluvremenu zamijenio Lovru Majera i još trojicu svojih igrača

Rennes je u susretu 20. kola francuske lige izgubio u bretonskom derbiju na gostovanju kod Lorienta
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. siječanj 2023. 23:13

Lorient je puno bolje ušao u utakmicu, a ta je dominacija kulminirala golom već u 13. minuti. Nakon ubačaja iz kuta najviši u skoku bio je Montassar Talbi.

Rennes je pokušao odgovoriti i brzo se vratiti, a onda je sjevnula kontra koju je u 31. zaključio Théo Le Bris, inače nećak trenera Lorienta Régisa Le Brisa.

Kako je Rennes izgledao na terenu potvrdio je čin trenera na poluvremenu. Bruno Génésio je, naime, u svlačionici ostavio čak četvoricu igrača, među njima i Lovru Majera koji je do tada igrao sasvim solidnu utakmicu.

Pokušaj da se rezultatski vrati u utakmicu skoro mu se isplatio, posjed u nastavku je bio apsolutno na strani Rennesa, Lorient je u drugom poluvremenu bio stisnut na svojoj polovini terena, čak niti jednom nisu otpucali prema protivničkim vratima. Branili su se grčevito, dva puta ih je spašavao okvir vrata, i na koncu su izdržali silan pritisak za tek drugu prvenstvenu pobjedu u posljednjih deset kola.

Lorient je, inače, u oba prvenstvena ogleda ove sezone bio bolji od Rennesa kojem se na ljestvici i mjestu koje vodi u Europu sada primakao na svega dva boda.

Linker
25. travanj 2024 09:30