Dejan Lovren (arhiva)

 JEAN-PHILIPPE KSIAZEK Afp
LIGE PETICE

Poraze doživjeli Kramarić, Lovren i Erlić, u ljepotici večeri zabilo čak osam različitih strijelaca

Vikend nije počeo dobro za hrvatske nogometne internacionalce.
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. veljača 2023. 23:04

S trećom uzastopnom domaćom pobjedom Augsburg je odmakao na sigurnu udaljenost od najugroženijih momčadi u Bundesligi, dok je Hoffenheim sve bliže zoni ugroženih nakon što su već 11 uzastopnih utakmica bez trijumfa. Ovo im je u tom periodu čak deveti poraz. Utakmicu je odlučio pogodak Jensena u 88. minuti. Hrvatski nogometaši u tom su dvoboju imali sporednu ulogu s obzirom da su utakmicu počeli s klupe.

Kod domaćina je Beljo u igru ušao u 76. minuti kada i kasniji čovjek odluke Jensen. Bilo je to, inače, i prvi puta od transfera u Njemačku da nekadašnja devetka bijelo-plavih utakmicu nije počeo kao starter Augsburga. Čolina nije ni bio u zapisniku. S druge, pak, strane Andrej Kramarić ušao je u igru u 63.

Lyonov niz od četiri uzastopne prvenstvene utakmice bez poraza stao je u Auxerreu. Domaćinima "gori" u borbi za opstanak, a do bodova koji život znače došli su nakon preokreta. Lyon je poveo golom Mousse Dembéléa u 36., no teško stečenu prednost gosti su prosuli u samo dvije minute. Perrin je zabio iz kaznenog udarca za izjednačenje u 51., a već u 53. bilo je 2:1 za Auxerre nakon pogotka Jubala. Dejan Lovren odigrao je čitavu utakmicu.

U Napulju zvone šampionska zvona. Nakon šestog uzastopnog trijumfa u Serie A prednost Napolija u odnosu na Inter iznosi ogromnih 18 bodova. Sassuolo nije dugo izdržao. Već u 12. minuti sjajni Gruzijac Khvicha Kvaratskhelia doveo je goste u vodstvo koje je do poluvremena svojim 18. prvenstvenim golom udvostručio Victor Osimhen. Rezultat se nije mijenjao, uvjerljiviju pobjedu poništio je VAR koji se oglasio nakon pogotka Simeonea u sudačkoj nadoknadi drugog dijela. Martin Erlić je u redovima domaćina odigrao svih 90. minuta.

Girona i Almeria odigrali su ljepoticu večeri u kojoj je palo čak osam golova, po četiri u svakom poluvremenu, a završilo je 6:2. Zanimljivo, osam golova zabilo je osam različitih strijelaca. Utakmica je brzo bila lišena svakog uzbuđenja jer su domaćini nakon prvog dijela već vodili 4:0, a pritom im je jedan gol još i poništen nakon asistencije VAR-a. Nakon trećeg uzastopnog poraza Almeria se nalazi na samo dva boda od pozicije koja vodi u niži rang.

Linker
25. travanj 2024 14:44