Niksa Stipanicev / CROPIX CROPIX
VELIKA PRILIKA

POTENCIJALNI VATRENI POŠTENO PRIZNAO ŠTO ZA NJEGA ZNAČI ODGODA EUROPSKOG PRVENSTVA 'Ovo je za mene nešto najbolje što se moglo dogoditi!'

DOMAGOJ BRADARIĆ ZA SN Hrvat u redovima francuskog prvoligaša Lillea razočaran je jer je sezona Ligue 1 zaključena, ali kad je EURO u pitanju, situacija je za njega osobno ipak drugačija
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. svibanj 2020. 10:15

Francuzi su odlučili, nogometno prvenstvo je otkazano, aktualna ljestvica do trenutka otkazivanja je definitivni poredak klubova za sezonu 2019/2020. Zbog otkazivanja Ligue 1 jako će vjerojatno žaliti Lille, klub našeg Domagoja Bradarića, koji je bio u velikom naletu, pobijedio je u tri posljednje utakmice, pali su Toulouse (3:0), Nantes (1:0) i Lyon (1:0).

Ostali su na koncu četvrti, osigurali izravan ulazak u Europsku ligu, ali zaostali su samo jedan bod za Rennesom, koji odlazi u kvalifikacije za Ligu prvaka, natjecanje u kojem je ove sezone igrao baš Lille. Može žaliti i Domagoj Bradarić, koji je u te tri posljednje utakmice igrao sjajno, svih devedeset minuta. Trenutačno je Bradarić u Splitu, imao je sreće, doputovao je u grad pod Marjanom onog trenutka kada se zaustavilo francusko prvenstvo.

Mogao sam doma

- Kada se sve zaustavilo, u klubu su nam kazali da svi igrači iz Europe mogu svojim kućama, a svi ostali, iz Afrike ili Južne Amerike, nisu smjeli otputovati doma. Tako da smo mi svi Europljani odmah krenuli doma. Tako da je meni ispalo dobro - kaže nam u uvodu Bradarić.

Kako gleda na otkazivanje francuskog prvenstva, je li tako nešto očekivao?

- Svi smo željeli nastaviti prvenstvo, Lille je bio samo bod od kvalifikacija za Ligu prvaka. Baš smo počeli igrati dobro, tako da je za nas loše da se sve ovako završilo. Međutim, nekako sam osjećao da će se cijela priča baš ovako rasplesti. U ovakvim uvjetima bilo je teško očekivati da će se prvenstvo nastaviti. Tako je, kako je, mi igrači tu ništa ne možemo. Žao mi je što je završilo na taj način.

Je li sve pošteno, pravedno?

- Paris SG bi bio prvak, tu nema dvojbe. Međutim, držim da bismo se mi plasirali na to treće mjesto, da bismo uhvatili kvalifikacije za Ligu prvaka. No, otkazano je, tako da je na koncu realno, takva je bila situacija na ljestvici, to je to... Druga je stvar što u sebi mislim i znam da smo trebali biti treći. Ali dobro, konačno, još se ne zna kako će uopće sljedeće sezone izgledati Liga prvaka i Europska liga, kada će sve početi, vlada totalna neizvjesnost.

Što su igračima kazali u klubu? Postoji li neki okvirni plan kada se trebaju vratiti, imaju li plan po kojem treniraju sad kad su doma?

- Imamo naravno plan treninga, stalno imamo sastanke preko video-poziva, ja stalno treniram sa svojim privatnim trenerom Ivom Katušićem. Radimo i s loptom, mi barem možemo izaći iz kuće. Baš je danas sastanak u klubu, trebali bi odlučiti kad bismo se trebali vratiti u Francusku. Zasad stoji datum 24. kolovoza kad bi trebalo startati novo prvenstvo. Naravno, sve je podložno promjenama, vidite kakva je situacija, treba vidjeti kako će se sve to organizirati. Kad sam ja u pitanju, tjelesno sam super, u formi sam. Nisam ništa izgubio, dobro treniram i čekam odluke. Odem s Ivom Katušićem na mjesta gdje možemo raditi i s loptom, radimo sve što se može, pazimo da sve bude po protokolu.

Kaže nam da nikada, otkako se počeo baviti nogometom, nije imao tako dugu stanku.

- Pogotovo mi je teško pala samoizolacija kad sam se vratio iz Francuske. Bilo je ajme meni... Četrnaest dana nisam mogao nikuda, ‘ubije’ te to. Makar, moja je prednost što sam mlad, meni je još dobro. Imam ogromnu motivaciju, ali držim da je starijim igračima, naročito onima koji su pomalo pred kraj karijere, jako, jako teško. Njima će to teško pasti.

Stabilan klub

Isto tako veli da nije optimist i kad se radi o drugim europskim ligama koje još nisu otkazane...

- Čitam što se sve piše o tim mogućim nastavcima prvenstava. Meni izgleda da će biti jako zahtjevno i teško da se prvenstva nastave ovako kako oni misle. Ne znam, treba vidjeti kako će se sve dalje odvijati.

Šteta je za Bradarića zbog činjenice da je baš izvrsno igrao, za svoje predstave dobivao je komplimente.

- Cijela momčad je igrala dobro, zaredali smo s pobjedama i dobrim igrama. Zato sam vam i kazao kako držim da bismo uhvatili poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Ipak, držim da osobno neću imati problema kad se sve nastavi, da ću nastaviti tamo gdje sam stao.

Kako je bilo u Lilleu kad se radi o smanjivanju plaća zbog koronavirusa?

- Onog trenutka kad je počela kriza, predsjednik je odmah kazao da smo stabilan klub. Imamo zaista odličnog predsjednika i sportskog direktora. Dogovorili smo se da nam se plaće smanje za 15 posto. Svi smo, naravno, pristali, bila nam je jasna situacija. Lille je u Francuskoj jedan od stabilnijih klubova.

Euro iznimka

Odgođeno je i Europsko prvenstvo. Ta činjenica bi mogla biti prednost za Bradarića, na ljeto 2021. godine mogao bi biti itekakav konkurent za poziciju lijevog bočnog u Vatrenima.

- Odgoda Europskog prvenstva je za mene, u kompletnoj ovoj situaciji, nešto najbolje. Sve ostalo je loše, ali ta odgoda nije. Predamnom je još godinu dana igranja i dokazivanja, to je moja velika prilika. A onda ćemo vidjeti što će se dogoditi - zaključio je Domagoj Bradarić.

Linker
27. travanj 2024 01:59