Lionel Messi i Marco Verratti

 JEAN CATUFFE/DPPI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
OZBILJNE OPTUŽBE

Potres u redovima velikana: ‘Tamo je kao u zatvoru! Već smo odlučili otići u Barcelonu, ali zastrašili su me‘

Veznjak je prije šest godina trebao preći u Barcelonu, ali na put je stao PSG
Piše: SNObjavljeno: 12. srpanj 2023. 20:29

Nogometni svijet, kao i prethodna dva ljeta, ponovno okupira nagovještaj sage oko transfera Kyliana Mbappéa. Ljubav između francuske zvijezde i PSG-a trenutačno je na konopcima. Dok on želi odraditi zadnju godinu ugovora u Parizu, a zatim i otići u novu sredinu, klub njegov odlazak želi i unovčiti. Ipak, da s vrhuškom francuskog prvaka nije lako pregovarati, dokazao je i Donato di Campli, bivši menadžer Marca Verrattija (30).

Talijanski veznjak u ljeto 2017. bio je na korak do transfera u Barcelonu, ali do posla nije došlo jer, tvrdi njegov bivši agent, na put je stao - PSG.

- U Parizu su igrači zatvoreni. Nikada ne rade što žele, nego ono što želi klub. Oni su zatvorenici i žrtve ucjene. Odlučili smo otići u Barcelonu, ali Al Khelaifi mi je čak rekao ako nastavim pokušavati obaviti operaciju s Barçom, Verratti će me otpustiti... .. I tako je i bilo. Siguran sam da je Marco bio uplašen, neće to priznati, ali tako je kako je - rekao je Di Campli za Relevo, koji je nedugo zatim i prekinuo suradnju s Talijanom, a njegovu karijeru tada je preuzeo Mino Raiola.

Katalonski velikan u više je navrata kontaktirao Verrattija, ali predsjednik pariškog kluba nije odgovarao na pozive.

- Verratti je bio u zatvoru. Kad smo razgovarali s Barcelonom, rekli su mu da će potpisati Neymara, da će napraviti projekt oko njega. Bivši predsjednik Barcelone, Bartomeu, stalno je zvao Al Khelaifija i on se nikad nije javio na telefon. Moje iskustvo s njima je jako loše. Njima je stalo samo do novca. To je klub koji nema dušu. Ne puštaju ih jer emir i Al Khelaifi misle da se sve može kupiti, da samo novcem mogu osvojiti svijet. Ali već se vidjelo da to nije moguće - rekao je Di Campli.

Verratti ugovor s klubom ima do ljeta 2026., a Transfermarkt ga trenutačno procjenjuje na 40 milijuna eura.

Linker
04. svibanj 2024 01:45