Igor Tudor

 LOIC VENANCE Afp
TRPI BROJNE KRITIKE

Poznati analitičar stao u obranu Tudora: ‘To što taj tip radi je fenomenalno! Pa što ako je nekad u krivu?‘

Nekadašnji vratar kluba kojeg vodi bivši trener Hajduka progovorio je o Tudorovim uspjesima
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. ožujak 2023. 10:45

Igor Tudor ponovno je na meti kritika u Francsukoj. I ovaj put potpuno nerazumljivih. Takvog je stava i nekadašnji golman Marseillea Jérôme Alonzo koji radi kao analitičar za kuću Franceinfo.

"Nakon zvižduka s kojim je dočekan na prvoj domaćoj utakmici u kolovozu, Igor Tudor brzo je natjerao sve u OM-u da ga prihvate. Marseille donosi atraktivnu igru ​​pod zadacima hrvatskog trenera, koja se pokazala učinkovitom, budući da su trenutno drugi u Ligi 1. Ako je sustav igre OM uvijek isti, Igor Tudor se ne libi donositi jake odluke i mijenjati svoje igrače tijekom utakmice, ponekad i na poluvremenu. To se često isplati, čak i ako su neki od njegovih izbora bili dovedeni u pitanje prošle nedjelje, tijekom remija protiv Strasbourga (2:2).

Jerome Alonzo govorio je o trenerskom stilu Igora Tudora:

"Često je vrlo dobar tijekom utakmice. Tudor puno glumi, gestikulira, ima promjene raspoloženja i nikad ne bih zamjerio treneru što je proaktivan sa strane. Trener je kao igrač, jer njegove odluke izravno utječu na momčad. Ponekad je to dobro, ponekad je krivo. Istina je da u nedjelju to nije njegova najbolja utakmica. Ali ne možeš ga kriviti. Po meni, trener ima pravo na greške. Previše ga je lako udariti i to nije lako izdržati."

image

Jerome Alonzo

FRANK PERRY Afp

Alonzo je u zaključku kazao:

"Ono što ovaj tip radi je fenomenalno od kolovoza, unatoč zvižducima prije njegove prve utakmice i onima nakon eliminacije Lige prvaka. Nudi igru, ima sjajne rezultate u ligi, ali imate dojam da ne budi oduševljenje jednako onome što donosi ovom klubu, ovom gradu. On štiti svoju grupu igrača, on igra svoju ulogu. Uvijek je tu na zagrijavanju, iza svojih igrača. Ovaj tip je sveprisutan, 100% predan. Naravno da je katkad u krivu. Čak i ako se neki od njegovih izbora mogu učiniti neshvatljivim javnosti u Marseilleu, poput upravljanja slučajem Dimitrija Payeta, morate naučiti staviti stvari u perspektivu, vidjeti odakle dolazite i primijetiti da je sredinom ožujka njegov tim jako lijepo plasiran. Ne možete tražiti od trenera da nikad ne griješi. U vrhunskom nogometu to je jednostavno nemoguće."

Linker
27. travanj 2024 05:52