CHRISTOPHE SIMON Afp
TRAŽI SE LOKACIJA

Poznato je kada će se odigrati utakmica Marseillea i Lyona koju su odgodili huligani, policija istražuje slučaj

Nova utakmica zakazana je za 6. prosinca na lokaciji koja će biti određena "kasnije"
Piše: HinaObjavljeno: 02. studeni 2023. 15:47

Utakmica između Olympiquea iz Marseilla i Lyona, koja se trebala igrati u nedjelju u Marseilleu ali je otkazana nakon napada na autobus i ozljede trenera OL-a Fabia Grossa, zakazana je za 6. prosinca na lokaciji koja će biti određena "kasnije", objavila je u četvrtak Profesionalna nogometna liga (LFP).

"Povjerenstvo za natjecanja LFP-a odlučila je da se ova utakmica odigra u srijedu, 6. prosinca, što je prvi raspoloživi datum s obzirom na kalendar dviju momčadi, ali i naknadno odrediti mjesto igranja jer čeka dodatne informacije od javnih tijela koje će omogućiti njegovo održavanje u uvjetima optimalne sigurnosti i sigurnosti za sve njegove članove, aktere i javnost", navodi se u LFP-ovom priopćenju.

Vodstvo Lyona tražili su u utorak sankcije i objasnili da žele igrati utakmicu na neutralnom terenu, smatrajući da "sigurnosni uvjeti za igranje u Marseilleu nisu ispunjeni".

Susret 10. kola francuskog prvenstva između Marseillea i Lyona odgođen je u nedjelju zbog kamenovanja autobusa Lyona na putu do stadiona. Tom je prilikom teško ozlijeđen trener Fabio Grosso koji je u utorak propustio trening jer je dobio 12 šavova.

Tužitelj u Marseilleu otvorio je tri istrage nakon ovih incidenata. Prve dvije se odnose na napad na autobus i na napad na automobil navijača Lyona. Treća istraga je usmjerena na ponašanje nekih navijača Lyona unutar Vélodromea koji su nacistički pozdravljali i oponašali glasanje majmuna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. studeni 2023 15:50