ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP
PSG dogovorio nasljednika

Pravi razlog iznenađujuće Tuchelove smjene sporna je izjava!? ‘Bila je to šala, možda je loše prevedeno‘

Navodno se ta izjava nikako nije svidjela klupskoj upravi, a njemački stručnjak pokušao se ‘oprati‘
Piše: SN, HinaObjavljeno: 24. prosinac 2020. 13:46

Netom nakon što je procurila vijest o smjeni Thomasa Tuchela na trenerskoj klupi PSG-a uslijedila su nagađanja o pravim razlozima takvog poteza.

Mnogi nagađaju da je pravi razlog njegove smjene sporna izjava: 'U PSG-u se više osjećam kao političar ili ministar sporta nego kao trener'.

Navodno se ta izjava nikako nije svidjela klupskoj upravi, a njemački stručnjak pokušao se 'oprati' rekavši da se našalio i to na njemačkom jeziku, a da je njegova izjava loše interpretirana na francuskom.

"Nisam rekao da je više politika nego sport, niti da sam izgubio zabavu na treninzima. To nije istina. Moguće da je loše prevedeno. Samo sam rekao da je PSG jedinstven i da je veliki izazov za mene", pokušao je objasniti Tuchel.

Kako bilo, Tuchel je bivši nakon visoke 4:0 pobjede protiv Strasbourga, a očekuje se da će ga na klupi naslijediti Mauricio Pochettino. Naime, argentinski 48-godišnji stručnjak postigao je dogovor s vodstvom Paris Saint-Germaina i zamijenit će Nijemca na klupi francuskog prvaka, objavio je pariški sportski dnevnik L'Equipe.

Pochettino je bio bez angažmana od studenog 2019., kad je zbog niza loših rezultata dobio otkaz u Tottenhamu, kojeg je samo pet mjeseci prije doveo do finala Lige prvaka.

Tijekom igračke karijere Pochettino je proveo tri sezone u dresu PSG-a i u 95 utakmica postigao šest pogodaka za francusku momčad koja je tijekom tog razdoblja osvojila danas ugašeni UEFA Intertoto kup (2001.) i bila finalist Kupa Francuske (2003.).

Tuchel ostavlja momčad na trećem mjestu na ljestvici francusko prvenstva s bodom zaostatka za vodećim Lyonom, dok je u Ligi prvaka momčad izborila osminu finala.

Naslovi francuskog prvaka u posljednje dvije godine i finale Lige prvaka prošle sezone nisu bili dovoljni za novi ugovor...

Linker
27. travanj 2024 05:04