LOIC VENANCE Afp
NOVA DESTINACIJA?

Preokret oko Messija: Sprema se nemoralna ponuda, u transfer će biti uključena i raritetna klauzula?

Uz bogati ugovor Argentinac bi u slučaju transfera dobio i dodatne beneficije
Piše: SNObjavljeno: 13. ožujak 2023. 18:27

Gdje će Lionel Messi igrati nakon PSG-a. Argentinac će u lipnju napuniti 36 godina, a iako je ove sezone predvodio svoju reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka dok ni u PSG-u ne igra loše, jasno je da on ulazi u zadnji stadij karijere u kojem bi mogao dobiti još jedan jako bogati ugovor.

Takav je dobio njegov ‘vječni rival‘ Cristiano Ronaldo u Saudijskoj Arabiji, ali Messi bi karijeru ipak mogao nastaviti u drugom kraju svijeta - u Sjedinjenim Američkim Državama.

L‘Equipe danas donosi kako u PSG-u razmišljaju ima li smisla produživati ugovor Messiju. Njegov aktualni ugovor istječe u ljeto 2023., a nakon što je francuska momčad ispala u osmini finala Lige prvaka od Bayerna, čelnici kluba počeli su razmišljati o tome da se iznos od 40 milijuna eura, koliku Argentinac ima plaću, potroši na neka druga pojačanja i imalo oslobodi financijskog pritiska momčadi.

image
FRED TANNEAU Afp

U slučaju da Messi ne bi produžio ugovor PSG bi ga vjerojatno prodao, a tu se u cijelu priču uključuje Inter Miami. Momčad u suvlasništvu Davida Beckhama jako je zainteresirana za Argentinca, a na svojoj strani imaju i činjenicu da on često putuje u Floridu gdje je kupio luksuzni apartman.

U cijelu priču oko Messija navodno bi se uključio i vrh MLS lige koji mu je spreman ponuditi sličan ugovor kao što je imao Beckham - osim financijskog dijela u cijelu priču bi ušla i klauzula po kojoj bi Argentinac u jednom trenutku mogao pokrenuti svoj klub u MLS ligi. S obzirom na rast kojeg nogomet u SAD-u ima i činjenici da je liga nedavno potpisala 10-godišnji ugovor za televizijska prava težak 2,5 milijardi dolara, ulaganje u MLS je definitivno nešto što se isplati. Pitanje je samo hoće li Messija ta opcija privući...

Linker
30. travanj 2024 04:19