SAMEER AL-DOUMY Afp
S IGRAČEM MANJE

Preokret za nastavak velikih uzbuđenja: Lens se novom pobjedom približio PSG-u na samo tri boda

Gosti nisu znali iskoristiti brojčanu prednost na terenu, Lens s utakmicom više opet prijeti prvaku
Piše: HinaObjavljeno: 12. svibanj 2023. 23:03

Nogometaši Lensa su s igračem manje nadoknadili gol zaostatka i pred svojim navijačima svladali Reims sa 2:1 u prvoj utakmici 35. kola francuskog prvenstva.

Kevin Danso je u 19. minuti napravio prekršaj za kazneni udarac i crveni karton. Balogun je s bijele točke donio prednost Reimsu. No, gosti nisu znali iskoristiti brojčanu prednost na terenu. U 40. minuti Frankowski je iz kaznenog udarca izjednačio, a pobjedu Lensu donio je kapetan Seko Fofana u 55. minuti.

S nova tri boda Lens je došao do njih 75, samo tri manje od vodećeg PSG-a koji ima utakmicu manje. Marseille je treći sa 70 bodova i utakmicom manje od Lensa. Reims je sa 50 bodova ostao na 10. mjestu.



Španjolska: Mallorca prekinula crni niz, Cadiz tone prema drugoj ligi

Pobjedom 1-0 na domaćem travnjaku protiv Cadiza, nogometaši Mallorce prekinuli su niz od tri prvenstvene utakmice bez pobjede i sa 44 boda prebrinuli brige oko opstanka u LaLigi.

Pogodak za pobjedu postigao je Maffeo u 16. minuti.

Sa 44 boda Mallorca je trenutačno skočila na 10. poziciju, a isti broj bodova imaju Osasuna i Sevilla. Cadiz je sa 35 bodova ostao na 15. mjestu, ali je u grčevitoj borbi za opstanak, jer ima samo bod više od Getafea koji drži 18. poziciju i Valencije koja je na 17. mjestu. Valladolid je sa 35 bodova na 16. poziciji, a Almeria koja je 14. ima 36 bodova.

Elche je sa 16 bodova već budući drugoligaš, a Espanyol se sa 31 bodom još uvijek nada da se može spasiti. No, za to mu je potrebna nedjeljna (21 sat) pobjeda nad gradskim suparnikom Barcelonom, koja bi pobjedom u tom dvoboju četiri kola prije kraja mogla i matematički osigurati naslov prvaka.

Linker
23. travanj 2024 22:11