Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
DOSAD NEPOZNAT DETALJ

Procurila iznenađujuća klauzula u ugovoru Kyliana Mbappea: U slučaju ovog scenarija Francuzu su ruke ‘vezane‘

Iako je pod ugovorom s PSG-om glasine o budućnosti Kyliana Mbappea u klubu pune medijske stupce
Piše: SNObjavljeno: 08. ožujak 2023. 16:28

Prošlog ljeta, u trenucima kada se vjerovalo da je Mbappeov transfer u Real Madrid gotova stvar, francuski je reprezentativac potpisao produljenje ugovora s Parižanima.

Novim je ugovorom vezan do ljeta 2024. godine, a sada je u javnost procurio zanimljiv detalj iz spomenutog ugovora. L‘Equipe tako tvrdi da u njemu postoji takozvana ‘automatska klauzula o vjernosti‘ koju može aktivirati sam igrač. Na kraju sezone tako će Mbappe objaviti svoju odluku, a odluči li aktivirati spomenutu klauzulu i ostati dodatnih godinu dana, dobit će 100 milijuna eura.

image

Kylian Mbappe

FRANCK FIFE Afp

Međutim, L‘Equipe navodi kako u ugovoru postoji i klauzula u korist PSG-a. Naime, ako PSG ove sezone osvoji Ligu prvaka aktivirat će se automatska klauzula o produljenju ugovora do 2025. bez da će sam igrač moći išta promijeniti.

U Parizu su odlučni da nemaju namjeru prodati Mbappea predstojećeg ljeta bez obzira na financijsku ponudu i da će igrač ostati u klubu najmanje do 2024.

Iako su u Realu ostali razočarani prošlog ljeta, pažljivo osluškuju što se događa oko jednog od najboljih nogometaša svijeta.

Linker
06. svibanj 2024 03:00