FRANCK FIFE Afp
OPET KREĆU PRIČE O TRANSFERU?

Procurili novi detalji ugovora Kyliana Mbappea s PSG-om: ‘To potpuno mijenja cijelu situaciju...‘

Francuski dnevnik L‘Equipe otkrio je zanimljivu klauzulu u ugovoru Kyliana Mbappea s PSG-om
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2022. 06:03

U svibnju je PSG ponosno objavio produljenje ugovora s Mbappeom, koji je dugo javno ‘flertovao‘ s Real Madridom. Vjerovalo se da će Santiago Bernabeu biti njegova nova destinacija, ali onda je stigla nemoralna ponuda Parižana i Mbappe je potpisao novi ugovor do ljeta 2025. godine.

Međutim, L‘Equipe tvrdi da je situacija s Mbappeovim ugovorom malo drugačija. Navodi se da je on zapravo potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produljenja na treću godinu i kako aktiviranje te opcije ovisi isključivo o njemu.

"To potpuno mijenja cijelu situaciju i Real Madrid mogao bi se vratiti u utrku za kupnjom Mbappea puno prije očekivanoga", piše Marca.

Navodi se također da je Mbappe inzistirao na kraćem ugovoru, očito kako bi imao spremnu odstupnicu u slučaju da naposlijetku poželi napustiti Pariz. Također, uoči potpisivanja produljenja poručio je vlasnicima kluba da želi doći na krov Europe i da se momčad mora pojačati kako bi u tome i uspjeli.

Jedino pravo mjerilo rezultata bit će upravo Liga prvaka, jer se trofeji u domaćim natjecanjima očekuju.

Kako bilo, skraćeni ugovor znači da će od sljedećeg ljeta ponovno krenuti nagađanja oko Mbappeovog transfera u Real jer teško da će čelnici PSG-a pristati izgubiti ponajboljeg igrača svijeta na ljeto 2024. godine bez odštete.

Linker
26. travanj 2024 09:46