FRANCK FIFE/Afp
POGLEDAJTE VIDEO

PSG izbacio Mbappéa iz takta: ‘Ne zovemo se Kylian Saint-Germain, zašto me nitko nije obavijestio o ovome?‘

Pariškoj zvijezdi ne sviđa se što je zauzeo sva svijetla reflektora u novoj klupskoj kampanji
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 06. travanj 2023. 17:35

Kylian Mbappé u petak je imao živahan istup prilikom komentara na objavljeni video uradak kojim Paris Saint-Germain gradi pretplatničku kampanju za sezonu 2023./2024. U montaži koja poziva navijače na kupovinu ulaznica, Mbappé je zavladao prvim planom, a ostale zvijezde jedva da se spominju, što ga je, čini se, poprilično naljutilo.

image
FRANCK FIFE/Afp

"Upravo sam pogledao video klupske kampanje o obnovi pretplate za iduću sezoni. Ni u jednom trenutku nisam bio obaviješten o sadržaju, ovo izgleda kao moj marketinški intervju. Ne slažem se s objavljenim sadržajem, borim se za individualnu sliku. PSG je vrhunski klub i velika obitelj, ne zove se Kylian Saint-Germain", obratila se pariška zvijezda javnosti putem Instagram storyja.

Najboljem strijelcu u povijesti PSG-a (202 pogotka) ne sviđa se što je tema broj jedan, a Lionel Messi, Neymar i ostatak društva nisu dobili dovoljno pozornosti. Ovaj bismo istup nazvali pomalo atipičnim, jer francuski i svjetski mediji od Mbappéa su napravili sliku apsolutnog vladara svlačionice, nedodirljive zvijezde, princa Parka prinčeva i tomu sličnih motiva koji graniče s tim da ga se prozove ego-manijakom.

Ali Mbappé u posljednje vrijeme odašilje baš suprotne poruke, kao što je to učinio i danas. Recimo, kada je početkom kvalifikacija za Europsko prvenstvo postao kapetan reprezentacije Francuske, samosvjesno je kazao da "to ne znači da je nekome nadređen", te da "svakom igraču želi dati mogućnost da iskaže svoje mišljenje".

A posljednjih mjeseci u stranim, prvenstveno francuskim medijima, čitamo drugu priču. Praktički se neprestano govori o "ratovima zvijezda" u pariškoj svlačionici, ali u stvarnosti malo koji potez zaista to naznačuje. Mbappéa prati slika teškog karaktera, razmažene zvijezde... Tako ga mediji nerijetko prezentiraju, pa takvi motivi ponekad nadjačaju ono prikazano na terenu.

Taj slučaj uvelike podsjeća na Mbappéovog idola Cristiana Ronalda, koji se u medijskoj nemilosti nađe i kad treba i kad ne treba. Jer eto, francuski i svjetski novinari valjda svakog jutra piju kavu s Mbappéom i Ronaldom, pa ih "poznaju u dušu".

U konačnici, Paris Saint-Germain je obrisao videozapis nakon što se glavna zvijezda obratila javnosti.

Linker
20. svibanj 2024 14:06