Luis Enrique i Kylian Mbappé

 FRANCK FIFE Afp
SVE SE PROMIJENILO

PSG kiksao protiv Nice, jedan igrač dobio trojku: ‘Za sljedeću utakmicu bit ćemo spremniji‘

Parižanima se u utorak protiv Borussije nameće imperativ pobjede s obzirom na to da igraju u ‘skupini smrti‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2023. 07:56

Prvi poraz u francuskom prvenstvu doživio je u petak Paris Saint-Germain. Nica je na Parku prinčeva slavila rezultatom 2:3, a domaćina su sredili Termas Moffi i Gaetan Laborde. Moffi je zabio u 21. minuti za vodstvo gostiju, osam minuta kasnije izjednačio je Kylian Mbappé, da bi u 53. minuti Laborde na Moffijevu asistenciju vratio prednost Nici.

Laborde je potom u 68. minuti asistirao Moffiju za 1:3, a u 87. minuti Mbappé je postavio konačni rezultat.

- Bili su nam težak protivnik, s vrlo atraktivnim planom igre. Moram čestitati njihovom treneru Francescu Farioliju na toj ideji, vrlo sličnoj onome što ja volim kao trener. Mislim da nam momčad nije bila svježa kao inače. Tjelesno su nam bili superiorni, bili su vrlo dobri u svim kontranapadima, i mislim da su na kraju zaslužili ovu pobjedu - komentirao je Luis Enrique, španjolski stručnjak koji je ovog ljeta preuzeo Parižane.

image

Slavlje igrača Nice

FRANCK FIFE Afp

Naravno, jedan poraz ne predstavlja nikakvu tragediju, ali bivši strateg Barcelone i donedavni izbornik Španjolske iz njega će svakako izvući pouke.

- Mislim da je momčad osjetila taj prvi gol. Primili smo ga nesretno jer smo imali dvije obrane, oni su dvaput pucali, lopta je pogodila našeg braniča i čudno se odbila u gol, ali ne želim tražiti izgovore. Trebamo podići našu razinu igre ako doista želimo biti kompetitivni u sljedećim utakmicama. I to počevši od mene kao trenera - samokritičan je bio Enrique.

Prvu asistenciju upisao je Randal Kolo Muani, francuski reprezentativni napadač pristigao iz Eintrachta namjestio je drugi Mbappéov pogodak.

- Igrali smo malo kompliciranu igru, Nica je bila sjajna. Igrali su svoj nogomet i zabijali golove. Mi ne smijemo zaboraviti da smo nova momčad. Potrebno nam je vremena, bilo je i nekih dobrih stvari u ovoj utakmici. Dobro je što sljedeća dolazi brzo, mislim da će cijela momčad biti spremna - izjavio je Kolo Muani.

O velikim promjenama na Parku prinčeva govorio je i branič Lucas Hernandez.

image

Sofiane Diop i Ousmane Dembélé

FRANCK FIFE Afp

- Došlo je 11 novih igrača, novi je trener, nove su ideje. Prilagođavamo se malo po malo. Na nama je da se pokušamo priviknuti i biti svjesni onoga što trener želi na terenu. Mi nastojimo napraviti koliko god možemo, ali istina je da postoje neki automatizmi koje još nismo 100 posto usvojili. Trebat će nam za to malo više vremena, ali ozbiljne stvari kreću od utorka - rekao je Hernandez, čiji je kolega iz obrane Milan Škriniar u L‘Équipeu za svoj učinak ocijenjen trojkom.

PSG u utorak u Ligi prvaka dočekuje Borussiju Dortmund.

- Znamo da će to biti komplicirana utakmica. Imamo igrače koji su se kasno vratili iz reprezentacija, ali to nije izgovor. Utakmica u utorak neće biti lagana, morat ćemo od početka biti na 100 posto - dodao je Hernandez.

PSG-u se protiv Borussije nameće imperativ pobjede s obzirom na ‘skupinu smrti‘ u kojoj su još Milan i Newcastle.

Linker
28. travanj 2024 09:06