PASCAL POCHARD-CASABIANCA Afp
ARGENTINAC SVE ODUŠEVIO

PSG Leu Messiju priprema novi ugovor, ali postoji jedan veliki problem koji je nastao zbog Kyliana Mbappea

Le Parisien piše kako klub aktivno radi na novom ugovoru za svoju najveću zvijezdu
Piše: SNObjavljeno: 27. listopad 2022. 06:56

Kako javlja ugledni Le Parisien, PSG aktivno radi na produžetku ugovora Lionela Messija (35), koji mu završava sljedećeg ljeta.

Messi ove sezone igra sjajno, po prvi je put osvojio nagradu za igrača mjeseca Ligue 1, u ukupno 16 utakmica zabio je 11 golova uz 11 asistencija. Sinoć je opet blistao protiv Maccabija, zabio je dva gola, dva namjestio, pogodio prečku... PSG stoga svakako želi zadržati Messija i nakon ljeta aktiviranjem treće godine njegovog ugovora, a kao mogućnost se razmatra i četvrta godina.

Sportski direktor Luis Campos već je rekao Messiju da ga želi vidjeti u dresu PSG-a sljedeće sezone. Interno, klub je oduševljen Messijevim ‘izvanrednim profesionalizmom‘, kao i igrama koje pokazuje i jako ga cijeni predsjednik Nasser Al-Khelaïfi, koji kaže da je ‘zadovoljstvo‘ raditi s takvim igračem.

Međutim, financijski aspekt Messijevog potencijalnog produženja glavni je problem za PSG. Klub je prošlu sezonu završio s 350 milijuna eura gubitka.Čak se priča o tome da će dio ljudi u klubu morati biti otpušten, kao i da se moraju riješiti dosta igrača, jer su troškovi preveliki. Nije Katarcima problem novac, nego moraju ispoštivati financijski Fair-play. Dakako da ih je u probleme najviše uveo ugovor Kyliana Mbappéa, koji bi u tri godine klub stajao nevjerojatnih 640 milijuna eura.

Messijeva plaća iznosi 41 milijun eura, što je također ogroman teret za klub. I sada PSG traži model kako da ne ‘povrijedi‘ Messija, a da mu proba smanjiti plaću. Što Messi sigurno neće prihvatiti. Parižani se jedino mogu tražiti da neće tražiti povećanje, jer ako je Mbappé mogao dobiti puno više od planiranog, može i Messi.

Messi pak još nije rekao hoće li ostati ili ne, ali je otvoren za ideju ostanka u Parizu. Za sada mu je prioritet Svjetsko prvenstvo u Katru, ali i sam je naglasio da doista uživa u Parizu. Što se najbolje oslikava na terenu, na kojem mu nitko u Francuskoj nije ravan. Pa ni Mbappé...

Linker
19. svibanj 2024 04:19