Mauricio Pochettino, Marco Verratti i Mauro Icardi

 FRANCK FIFE Afp
NEVOLJE U RAJU

PSG prodaje velike zvijezde! Bogati Parižani žele pokriti gubitak od 100 milijuna eura, evo ‘liste prekriženih‘

Trener je na odlasku, sportskom direktoru prijeti otkaz, a Liga prvaka mora se osvojiti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2021. 13:37

Pred vratima Parka Prinčeva gomila se lavina problema koji bi, i to nije nikakva tajna, mogli unazaditi katarski projekt u Parizu ukoliko se ova sezona ne pokaže uspješnom. U prijevodu, PSG se mora dokopati ušatog trofeja Lige prvaka te dopuniti vitrine domaćim naslovom koji mu je prošle sezone neočekivano oteo Lille. Mauricio Pochettino tek treba uštimati ozbiljno raštimani skupocjeni igrački orkestar predvođen Leom Messijem, no argentinski trener valjda ni sam nije siguran vidi li se dugoročno u ovom projektu.

A u međuvremenu će i dobar dio rezervne sekcije morati prodati kako bi namaknuo nešto prihoda uslijed preopterećenosti klupskog budžeta ogromnim plaćama. Ljetos su Parižani odradili ponajbolji prijelazni rok unazad zadnjih nekoliko godina, dovevši u svoje redove superstarove poput Messija i Sergija Ramosa. Sada ih, međutim, sustižu njihove plaće i gomilanje rostera igračima od kojih PSG nema nikakve koristi. Ugledni L'Equipe stoga piše da u parišku klupsku blagajnu već ove zime mora kapnuti 100 milijuna eura kako bi se iskompenzirali akumulirani gubici nastali u protekloj godini, odnosno kako katarski vlasnici ne bi morali upumpati novu financijsku injekciju u klub. A to nitko na gornjim etažama Parka Prinčeva ne želi. Osobito ne sportski direktor Leonardo o čijem se otkazu špekulira posljednje vrijeme...

Na listi za odstrel je Rafinha koji bi PSG trebao zamijeniti Real Sociedadom, a njegova tržišna cijena iznosi 12 milijuna eura. Nešto više novaca trebao bi donijeti transfer Maura Icardija koji je svojim ljubavnim problemima dignuo tlak svima u klubu. Za Icardija je najveći interes pokazao Juventus, ali su Talijani u transfer željeli uključiti i Arthura Mela što se nije svidjelo Leonardu i posao je propao. Samo za podsjetnik, Icardi je u PSG stigao 2020. za 50 milijuna eura, dok ga Transfermarkt sada procjenjuje na 28.

Osim spomenutog dvojca, Leonardo bi se rado riješio Layvina Kurzawe koji uopće ne igra za Parižane niti u prvenstvu niti u Ligi prvaka ove sezone. Lijevi bek je pod ugovorom do 2024. godine i otvoreno je poručio da nema namjeru prije toga napustiti klub. Navodno je već rekao suigračima da će prije Leonardo otići iz kluba nego on.

L'Equipe dodaje da se svlačionica namjerava provjetriti i odlascima Abdoua Dialla, Thila Kehrera te Juliana Draxlera.

Plaće PSG-ovih igrača prema procjeni L'Equipea:

Lionel Messi 41 mil. eura

Neymar 36.72

Kylian Mbappé 25.18

Sergio Ramos 15

Marquinhos 14.4

Marco Verratti 14.4

Angel Di Maria 13.2

Gianluigi Donnarumma 12

Keylor Navas 12

Georginio Wijnaldum 10

Mauro Icardi 9.6

Leandro Paredes 9

Juan Bernat 8.4

Presnel Kimpembe 8.04

Achraf Hakimi 8

Ander Herrera 7.8

Julian Draxler 7.2

Idrissa Gueye 6

Abdou Diallo 5.4

Layvin Kurzawa 5.4

Thilo Kehrer 4.92

Collin Dagba 4.8

Rafinha 4.2

Sergio Rico 3.6

Linker
23. travanj 2024 23:23