Randal Kolo Muani

 THOMAS KIENZLE Afp
OSNAŽIVANJE MOMČADI

PSG skupo ispravlja greške - tri pojačanja su mogli dovesti za 18 milijuna eura, sada će ih platiti najmanje 200

Parižani žele dovesti tri igrača koje su svojedobno mogli dobiti puno jeftinije
Piše: SNObjavljeno: 21. veljača 2023. 06:15

PSG je u krizi. Iako su Parižani u nedjelju upisali pobjedu protiv Lillea, tih 4:3 ne može nikako u potpunosti zadovoljiti sve u i oko momčadi. Lille je vodio do 87. minute, pobjednički gol Lionel Messi je dao u 4. minuti sudačke nadoknade, a da se to nije dogodilo utakmica protiv Lillea bi bila četvrta uzastopna bez pobjede.

Marseillea Igora Tudora već je izbacio Parižane iz Kupa Francuske, a nakon domaćeg poraza (0:1) od Bayerna ni u Ligi prvaka im ne cvjetaju ruže. Sve to ponukalo je kreatore sportske politike kluba da razmisle o pojačanjima, a francuski L‘Equipe piše kako je PSG bacio oko na tri igrača iz njemačke Bundeslige.

Primarni cilj im je dovođenje Randala Kolo Muanija iz Eintrachta, a pod povećalom su im i dva igrača Borussije Mönchengladbach - Marcus Thuram i Manu Kone.

Zanimljiva je priča oko 24-godišnjeg Kolo Muanija. On je kao besplatan igrač prošlog ljeta došao iz Nantesa, a Transfermarkt njegovu vrijednost trenutno procjenjuje na 37 milijuna eura. No, ni taj iznos ne bi zadovoljio Eintracht iz čijih redova dolaze signali kako 24-godišnji reprezentativac Francuske ne može otići za manje od 100 milijuna eura. Zanimanje za Muanija pokazali su i drugi veliki klubovi, a ove zime se često oko njega spominjao Real.

Iznos od 100 milijuna eura PSG bi trebao platiti i za Konea, još jednog francuskog veznjaka koji je u Borussiju stigao 2021. za 9 milijuna eura. Njega su ove godine tražili Bayern, Real, Liverpool i Manchester United, ali je 21-godišnji član U21 reprezentacije Francuske ipak ostao u Borussiji. U njoj je ostao i 25-godišnji Marcus Thuram čiji je angažman prilično lako odraditi za PSG. Njemu, naime, istječe ugovor krajem ove sezone te u Pariz može doći u statusu slobodnog igrača. On je, pak, iz Guingampa u Borussiju otišao 2019. godine u transferu vrijednom 9 milijuna eura.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što je Ivan Leko želio poručiti s izjavom kako nije u Hajduk došao kako bi trenirao juniore? U kakvom stanju splitski klub dočekuje najveći hrvatski derbi protiv Dinama? Je li se u redovima Modrih jedan igrač napokon stabilizirao? Kako je Istra 1961 došla do četvrtog mjesta u prvenstvu i je li to dokaz kako je projekt s Alavesom uspio? Odgovore na ta i druga pitanja saznajte u novom izdanju podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom:

Linker
28. travanj 2024 06:17