U središtu svađa bio je Neymar

 JULIEN DE ROSA/Afp
BIJESNE ZVIJEZDE

Raspad svlačionice PSG-a uoči Bayerna: prvo ih je poharao virus, a sad je izbila golema svađa

Francuski prvak na dobrom je putu da obrani naslov, ali unutar momčadi nema mira
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 12. veljača 2023. 16:44

PSG prolazi turbulentno razdoblje u za njih najgorem trenutku sezone. Nekoliko dana prije prve utakmice osmine finala Lige prvaka protiv minhenskog Bayerna (utorak, 21.00) upalila su se zvona za uzbunu u momčadi koja je u subotu doživjela poraz od Monaca (1:3).

Iako su Parižani lideri Ligue 1 s pet bodova prednosti ispred Marseillea, dva uzastopna poraza vezana uz fizičke i igračke probleme ne čine dobro klubu čiji je cilj, kao i svake sezone, osvojiti Ligu prvaka, što je i razlog zašto je okupljen ofenzivni trozubac Mbappé, Messi i Neymar Jr.

I dok prva dvojica nisu igrala protiv Monaca, pridruživši se Fabián Ruizu koji je pokupio želučani virus, Brazilac je nastupio, no veća je vijest ono što se dogodilo nakon završetka utakmice. Neymarov bijes usredotočio se na nogometnog savjetnika i direktora Luisa Camposa, o kojemu se u PSG-u već neko vrijeme raspravlja zbog loše izvedenog zimskog prijelaznog roka. Kako javlja L‘Equipe, brazilska zvijezda i Marquinhos, kapetan kluba, ražestili su se na Camposa koji je vrišteći ušao u svlačionicu nakon poraza od Monaca, a burna svađa je potrajala nekoliko minuta.

Marquinhos je imao štošta za reći i Gianluigiju Donnarummi. Kapetan je, naime, zamolio suigrače da ne pozdravljaju navijače koji su ih došli podržati u Monaco, a Talijan se nije obazirao, prišao im je i dobio ovacije. Sve to nakon što su navijači optužili igrače za nezalaganje, zbog čega se Marquinhos pobunio.

image

PSG-ovi ultrasi na utakmici protiv Monaca

VALERY HACHE/Afp

Kao da to nije dovoljno, najgoru "porciju" galame dobio je Hugo Ekitiké. Nakon završetka susreta, Neymar mu je zamjerio individualne akcije za vrijeme utakmice, što je izazvalo još jedan trenutak napetosti u svlačionici.

Presnel Kimpembe je također bio jedan od onih koji su se približili dijelu gdje su bili navijači i to kako bi se ispričao. "Potrebni ste nam u utorak na Parku prinčeva. Moramo biti ujedinjeni ako želimo ovo uspjeti. Morat ćemo se mobilizirati u svlačionici", rekao je branič nakon što je uzeo mikrofon, a prenose francuski mediji.

Linker
28. travanj 2024 03:44