AFP
TEŠKI DANI

Realni Niko Kovač dao recept za izlazak iz krize: ‘Ovo nismo očekivali, to je naša istina ovog trenutka‘

‘Imamo dobru momčad, dobre igrače, ali druge momčadi protiv nas sad igraju izravnije‘.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. rujan 2021. 13:52

Monaco je vrlo skromno otvorio novu sezonu u francuskom nogometnom prvenstvu. Iako su dvije utakmice protiv praške Sparte u pretkolu Lige prvaka probudile optimizam, momčad koju vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač u prvih pet kola domaćeg natjecanja ostvarila je tek jednu pobjedu i jedan remi, uz tri poraza. Uz to se nije uspjela probiti ni u Ligu prvaka, Šahtar ju je usmjerio u Europsku ligu.


Klub iz Kneževine u premijeri je na domaćem terenu remizirao s Nantesom (1:1), potom je izgubio na gostovanju kod Lorienta (0:1) i kod kuće od Lensa (0:2). Prva pobjeda zabilježena je u gostima kod Troyesa (2:1), da bi u subotnjem derbiju na stadionu Louis II puni plijen odnio Marseille koji je slavio s dva pogotka Dienga.


Duje Ćaleta-Car ogled je pratio s gostujuće klupe, a bivši hrvatski izbornik nije imao razloga za zadovoljstvo. Njegova momčad nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkih vratiju.


- Nismo sretni. Četiri boda iz pet utakmica nije ono što smo očekivali, ali istina je takva u ovom trenutku. Moramo pokazati isti pristup i istu strast kao i prošle sezone. Imamo dobru momčad, dobre igrače, ali druge momčadi protiv nas sad igraju izravnije. Na to moramo odgovoriti na kompaktan, agresivan način, tako ćemo imati svoje prilike - izjavio je Kovač nakon novog poraza.


Na račun suparnika odaslao je pohvale.


- Marseille je dobra momčad, vrlo dobro organizirana, s vrlo dobrim igračima. Očekivao sam otvorenu utakmicu s obje strane, a oni su odigrali bolje i zaslužili su pobjedu. Mi moramo podići glave i posvetiti se poslu - poručio je Niko Kovač.


Monaco sljedećeg tjedna dočekuje Sturm u Europskoj ligi, potom u prvenstvu gostuje kod Nice.
- Razočarani smo rezultatom, ovo nismo očekivali. Nismo se nadali ovakvom početku sezone, moramo se popraviti u sljedećim utakmicama - komentirao je Monacov stoper Axel Disasi.

Linker
25. travanj 2024 09:16