Igor Tudor

 NICOLAS TUCAT Afp
OTKRIVAJU FRANCUZI

S Tudorom nema šale, Hrvat izbacio zvijezdu s treninga: ‘Reći ću to jednom, dvaput, a treći put ću intervenirati‘

Hrvatski strateg s prošlotjednog treninga izbacio je igrača koji je u klubu na posudbi iz Arsenala
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. travanj 2023. 17:10

Bočni igrač portugalske reprezentacije i Marseillea, Nuno Tavares, izbačen je s treninga Marseillea prošlog tjedna. Igor Tudor otkrio je za L‘Equipe razloge "izgona" i zahtjeve koje ima od svojih igrača. Hrvatski strateg na klupi Francuza traži predanost i vrhunski profesionalizam.

- U mom nogometu postoji jedna osobina, moraš trčati - ocijenio je Tudor.

- Ako ne... Ako vidim jednog igrača da ne trči na treningu, reći ću to jednom, dvaput, a treći put ću intervenirati - rekao je Tudor, a Tavares se sada suočava se s neizvjesnom budućnošću u Marseilleu.

Tamošnji mediji prenijeli su prvo kako je neimenovanom igraču pokazan put do svlačionice jer nije ulagao potrebne napore. Kasnije je otkriveno kako je riječ o 23-godišnjoj posudbi iz Arsenala, koji je svoj dobar početak mandata u Ligue 1 sastavu, pokvario ne konzistencijom i obrambenim ne angažmanom. Prije samo nekoliko dana, Tudor je govorio za Tavaresa kako "može igrati u Realu, Barceloni ili Cityju".

image

Nuno Tavares

NICOLAS TUCAT Afp

L’Équipe također dodaje da je Tudor nedavno istaknuo i francuskog reprezentativnog braniča Jonathana Claussa zbog njegovih "nastupa" tijekom treninga.

- Tijekom sat vremena treninga zahtjevan sam, igrači su to shvatili - rekao je Tudor i nastavio - Ali ako žele dane odmora, mogu im dati i neke. I možemo se šaliti ili smijati, ali posao je posao - zaključio je Splićanin.

Linker
26. travanj 2024 03:20