LOIC VENANCE
GOLIJADE U FRANCUSKOJ

Sedam golova u novoj ludoj pobjedi Nike Kovača i društva, kiks Pochettina u debiju za PSG, Lyon prvi

Monaco bivšega hrvatskoga izbornika Nike Kovača je sa čak 5:2 slavio na gostovanju kod Lorienta
Piše: K. GuberinaObjavljeno: 06. siječanj 2021. 23:19

Nogometaši Lyona ostali su vodeća momčad Francuske lige nakon što su u 18. kolu kod kuće svladali Lens s 3:2.

Lyon vodi s tri boda više od PSG-a, koji je odigrao samo 1:1 kod St Etiennea u prvoj utakmici novoga trenera Argentinca Mauricia Pochettina.

Nova godina započela je pobjednički za bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača. Monaco je na gostovanju kod davljenika Lorienta upisao pobjedu 5:2.

Gosti iz Kneževine su poveli u 9. minuti kada je Disasi zakucao loptu u mrežu domaćina, a Monaco je potom mogao udvostručiti prednost, a kako u tome nije uspio, suparnik se polako oporavio. Prvo je Lorientu poništen pogodak zbog zaleđa, a potom je grešku u obrani gostiju iskoristio Moffi za izjednačenje u 31. minuti.

S obzirom da je prije ovog gostovanja Kovačeva momčad u posljednjih pet susreta upisala samo jednu pobjedu, osvajanje tri boda nametao se kao imperativ za zadržavanje mjesta pri vrhu ljestvice. Praktički čitavo drugo poluvrijeme Monaco je imao igrača više na travnjaku zbog isključenja Delplacea.

Žilavi domaćini su iako brojčano inferiorni pokazali da prema prikazanoj igri vrijede više od trenutnog plasmanabarem kada je napadački dio momčadi u pitanju, iako su u konačnici doživjeli uvjerljiv poraz. Sredinom nastavka u samo pet minuta postignuta su čak tri pogotka. Golovin je Monacu osigurao novu prednost koja je potrajala samo tri minute. Gravillon je u 67. minuti vratio Lorient u rezultatski egal, ali je praktički u sljedećem napadu Volland udarcem glavom domaćine prisilio da po treći puta krenu s centra. U 78. minuti Kovač je napokon mogao odahnuti. Diop je poentirao poslije proigravanja Vollanda za tri boda, a “petardu” je potvrdio golom Maripan.

Bordeaux je u Metzu protiv istoimenog domaćina odigrao bez pogodaka 0:0.

Bivši igrač Hajduka Toma Bašić odradio je svih 90 minuta u veznom redu Bordeauxa i bio prilično involviran u napadajima gostiju u drugom dijelu.

Linker
26. travanj 2024 06:56