Will Still

 JEAN CATUFFE/Dppi Via Afp
NASTAVAK SNA

Senzacija s Football Managera vodit će dvojicu Hrvata? L‘Équipe: ‘Ima veliko povjerenje uprave‘

Belgijac Will Still mogao bi postati novi trener Lyona u kojem igraju Lovren i Ćaleta-Car
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2023. 08:23

Samo jedan bod u uvodna četiri kola francuskog nogometnog prvenstva osvojili su nogometaši Lyona, kad je riječ o francuskom prvenstvu. Razlog je to za smjenu trenera.

Kako tvrdi francuski L‘Equipe, uprava nekadašnjeg francuskog prvaka izgubila je strpljenje s Laurentom Blancom i pod hitno mu traži zamjenu na klupi. Blanc nije dobro krenuo u sezonu, a u klubu ga ne misle čekati. Pa su se zato odlučili na rotaciju. Iako Blancova smjena još službeno nije potvrđena, L‘Équipe javlja da je samo pitanje vremena kada će to klub objaviti.

image

Laurent Blanc

JEAN CATUFFE/Dppi Via Afp

Kao neki od izglednih kandidata za trenersko mjesto Lyona spominju se Thiago Motta iz Bologne te Will Still, Belgijac engleskih korijena koji uspješno vodi Stade Reims. Still, 30-godišnja senzacija s Football Managera mogla bi tako nastaviti svoj put iz snova na klupi velikana, no u istom se tekstu navodi da je, baš kao i Motta, on kandidat iz drugog plana.

Naime, nakon poraza 4:1 za vikend od PSG-a, predsjednik Lyona Santiago Cucci već je bio u kontaktu s nekim trenerskim imenima, a spominju se Marcelo Gallardo koji je slobodan na tržištu, kao i Bruno Lage. Nekadašnji trener Wolverhamptona i Benfice sdaa trenira brazilski Botafogo, sestrinski Lyonov klub koji je također u vlasništvu Johna Textora, čelnog čovjeka Lyona.

Dva mlada trenera, Motta i Still imaju više povjerenja u upravnim strukturama Lyona, no L‘Équipe navodi da je utrka za mjesto trenera otvorena, a da predsjednik Cucci zajedno s upravom i dalje sređuje pravna pitanja glede otkaza ugovora Blancu koji je izgubio povjerenje.

Linker
08. svibanj 2024 03:07