DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
GLASNO JE ODJEKNULO

Senzacionalna vijest iz Barcelone: Laporta i Messi se pomirili, legendarni Argentinac se vraća na Camp Nou!?

Je li pred nama transfer koji bi obilježio predstojeći ljetni prijelazni rok?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. ožujak 2023. 12:12

Napadač PSG-a Lionel Messi i predsjednik Barcelone Joan Laporta obavili su telefonski razgovor. Kako prenosi novinar Joan Fontes, Laporta je nazvao Messija i ispričao se zbog svega što se dogodilo s ugovorom Argentinca, zbog kojeg je otišao iz Barcelone u PSG i ljeti 2021. Messi je bio vrlo zadovoljan isprikom, te je predsjedniku rekao da sanja o povratku u Barcelonu.

Prema istom izvoru, Messi čeka da se katalonski klub javi i ponudi mu ugovor. Glavni trener Xavi želi ga potpisati, dok se Messijeva supruga Antonella i djeca žele vratiti u Barcelonu. Ranije je objavljeno da se 35-godišnji nogometaš i PSG nisu uspjeli dogovoriti oko plaće u novom ugovoru. Trenutni ugovor Argentinca s pariškom momčadi vrijedi samo do lipnja.

Messi u PSG-u ima 38 milijuna eura godišnje neto, na što treba dodati visoke francuske poreze). Također u PSG-u vlada mišljenje da bi plaću Argentinca, s kojim je momčad dva puta izletjela u osmini finala Lige prvaka, trebalo usmjeriti na nove i mlađe igrače. PSG k tome ima velikih problema da uskladi plaće igrača s pravilima financijskog fair-playa jer su debelo previsoke.

Naravno, s druge strane Barcelona po posljednjim izvještajima također mora smanjiti plaće igrača za oko 200 milijuna eura, pa je nejasno kako bi mogla platiti Messija, ali Španjolci barataju s "kombinacijama" koje bi mogle otvoriti prostor za njegov povratak. Messi bi načelno imao minimalnu plaću, a Barca bi mu to nadoknadila kroz neke komercijalne prihode.

Katalonski su mediji posljednjih dana pisali o tome da je Messijev otac boravio u Saudijskoj Arabiji i da mu je tamo ponuđen ugovor "koji se ne može odbiti". Međutim, Messi želi igrati nogomet na vrhunskoj razini, uvjeren je da još ima što za osvojiti i pokazati.

Messi je ove sezone upisao 31 nastup za PSG u svim natjecanjima, zabio je 18 golova i upisao 17 asistencija.

Linker
04. svibanj 2024 16:40