Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
U NOVIM VODAMA

Širi se carstvo ponajboljeg nogometaša svijeta: Obitelj Mbappé ulazi u veliki biznis i ima samo jedan uvjet

Mbappé bi u prvoj fazi bio vlasnik manjeg dijela dionica Caena, a posao vodi njegova majka Fyza Lamari
Piše: SNObjavljeno: 13. srpanj 2024. 19:03

Kylian Mbappé još nije zaigrao za madridski Real, a već razmišlja o povratku u Francusku. Tako bi nekako senzacionalistički mogli ispratiti vijest koja se pojavila u francuskim medijima, a po kojima 25-godišnji nogometaš planira kupiti Caen, klub koji se trenutno nalazi u Ligue 2, drugom francuskom nogometnom rangu.

Trenutni vlasnik Caena, Pierre-Antoine Capton, već neko vrijeme traži partnere koji bi kupili dio dionica Caena, a dosta dugo je američka tvrtka Oaktree Capital Management figurirala kao pravi partner za to. No, Amerikanci su se povukli iz igre pa se otvorio prostor za druge investitore, a tu se pojavio Mbappé, odnosno njegova investicijska tvrtka kojoj je na čelu Kylianova majka Fyza Lamari.

Mbappé i njegova obitelj bi u prvoj fazi bila vlasnik manjeg dijela dionica Caena, ali francuski mediji tvrde kako bi u kupovinu ušli samo uz potvrdu da će mu se omogućiti kupnja cijelog kluba ako se za to odluči u nekom trenutku. Najavu Mbappéovog ulaska u Caen automatski je pratio interes i drugih ljudi iz francuskog društvenog života pa je tako dio dionica kupio tamošnji rap pjevač Orelsan.

Linker
01. rujan 2024 16:20