BAPTISTE AUTISSIER/PANORAMIC/PROFIMEDIA Baptiste Autissier/panoramic/profimedia
PREKINUT ODLIČAN NIZ

Snažna poruka Lovrena nakon poraza: ‘Ispričavam se navijačima, glupo je što smo tako razmišljali...‘

Branič Vatrenih kritizirao je igru svoje momčadi zbog lošeg rezultata protiv ekipe iz crvene zone
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. veljača 2023. 11:10

Odličan niz Lyona od šest utakmica bez poraza u svim natjecanjima (5p i 1n) završio je u petak, kada je AJ Auxerre neočekivano uzeo sva tri boda ususret 2:1 pobjedi. Lyon je imao vodstvo, no onda primio dva pogotka u razmaku od 90 sekundi početkom drugog dijela, a stoper momčadi Dejan Lovren snažnom porukom osvrnuo se na utakmicu.

- Želim se ispričati svim navijačima koji su došli na naše gostovanje. Ovo je bilo neprihvatljivo, pogotovo u drugom poluvremenu. Nismo pokazali karakter, sve smo ispustili u deset minuta drugog dijela. Nismo pokazali pravi nogomet, ovo nije dovoljno dobro - rekao je branič Vatrenih za Prime Video.

Lovren misli da je pogrešan pristup utakmici glavni uzrok poraza. Kaže da je momčad opušteno ušla u ogled s pretpostavkom da ih čeka lak zadatak.

- Mislili smo da će nam dopustiti da dobijemo utakmicu. Glupo je što tako razmišljamo. Ne kažem da Auxerre nije dobra ekipa, ali mi smo bili ispod razine. Morali smo bolje surađivati, razgovarati, imati konstantu, ali ništa od toga nismo imali.

Uz osvrt na utakmicu, Lovren je zahvalio navijačima na podršci i istaknuo koliko je važno bodriti klub i u porazu. Lyon je daleko od sezone iz snova, tek na devetom mjestu Ligue 1 s 35 bodova nakon 24 odigrane utakmice.

Lovren se dolaskom iz ruskog Zenita početkom zimskog prijelaznog roka brzo nametnuo kao prvotimac u defenzivnom redu i već je prikupio devet nastupa. Jedini pogodak zabio je u raspucavanju penala u osmini finala Francuskog kupa. Bio je to presudni penal za prolaz u iduću fazu, gdje ih čeka drugoligaš Grenoble.

Linker
05. svibanj 2024 20:59