AFP
NITKO TO NIJE OČEKIVAO

Šok za Ćaleta-Cara i ekipu, ovo im se prvi put dogodilo u povijesti na Velodromeu! PSG opet na tronu...

Za dosadašnjeg ‘fenjeraša‘ Le Championnata bila je to prva pobjeda u posljednjih 10 kola
Piše: HinaObjavljeno: 16. siječanj 2021. 23:03

Nogometaši Nimesa priredili su iznenađenje u susretu 20. kola francuskog prvenstva pobijedivši na gostovanju Marseille sa 2-1. Za dosadašnjeg 'fenjeraša' Le Championnata bila je to prva pobjeda u posljednjih 10 kola, te prva u povijesti na stadionu Velodrome.

Sve je moglo biti drugačija da je Florian Thauvin u 35. minuti realizirao jedanaesterac. No, njegov udarac je završio pored gola. Kazna je stigla u 55. minuti kada je Niclas Eliasson doveo goste u vodstvo, a samo tri minute kasnije švedski napadač je zabio za 2-0. OM je u 85. minuti smanjio golom Daria Benedetta, no u preostalom vremenu nije uspio izboriti barem bod.

Za domaći sastav je cijeli susret igrao Duje Ćaleta-Car, a u 68. minuti je dobio žuti karton. Nimes je ovom pobjedom pobjegao sa začelja, sada je na 18. mjestu sa 15 bodova, dva manje od zone spasa. Marseille je ostao na šestom mjestu sa 32 boda, osam manje od lidera Lyona.

PSG je slavio na gostovanju protiv Angersa 1:0. S novim bodovima skočili su na prvo mjesto, ali uz utakmicu više od Lyona. Jedini gol na utakmici zabio je Kurzawa, a dogodilo se u 70. minuti.

Linker
26. travanj 2024 10:28