Tudor prvi put poražen u Ligue 1

 NICOLAS TUCAT Afp
PRVI LIGAŠKI PORAZ

Šok za Tudora! Posljednja momčad lige preokretom na Velodromeu stala na kraj fantastičnom nizu Marseillea

Hrvatskog stručnjaka na klupi francuskog doprvaka u idućem kolu dočekuje PSG na Parku Prinčeva
Piše: JL.Objavljeno: 08. listopad 2022. 19:06

Fantastičnom nizu Igora Tudora stigao je kraj. Hrvatski trener doživio je prvi ligaški poraz (1:2) na klupi Marseillea otkad je preuzeo momčad. I to onda kada se najmanje očekivalo, s druge strane stajao je Ajaccio, do ovog (10.) kola posljednja momčad s najviše (7) poraza u Ligue 1. Novoligaš je s 2:1 slavio na Velodromeu, stoga Marseille s 23 boda ostaje iza vodećeg Paris Saint-Germaina, dok u nedjelju Lorient (22) i Lens (21) imaju priliku prestići "Olimpijce".

Djelovalo je da će to biti rutinska pobjeda domaćina jer Dimitri Payet (15) s bijele točke doveo je svoje u rano vodstvo. Prvi je to pogodak u sezoni za veznjaka koji zbog viška kilograma nije zaslužio startno mjesto od početka sezone, kako je početkom prvenstva ocijenio hrvatski stručnjak te posljedično pokupio brojne kritike javnosti. Sada ga je na teren poslao s kapetanskom trakom oko ruke.

No, Payetova "zahvala" ostala je u drugom planu nakon što je Moussiti Oko (25) poravnao rezultat, a stoper Balerdi (47) nespretnom reakcijom poslao loptu u vlastitu mrežu za potpuni preokret gostiju. Tudorovi izabranici slabašno su reagirali na gol zaostatka. Svaki nalet za povratak u meč završavao je neuspjehom i prije ulaska u opasnu zonu, o čemu najbolje govori podatak da su u drugom dijelu zapucali prema vratima tek u završnim minutama ogleda. U trenucima bez posjeda lopte, domaćini su pokušavali visokim presingom unijeti nemir u redove novoligaša, ali ni tako nisu uspjeli kreirati konkretnu prijetnju. Tudora u idućem kolu Ligue 1 čeka derbi na Parku Prinčeva protiv Paris SG-a. Parižani večeras imaju priliku pobjeći Marseillu na pet bodova razlike pobjede li na gostovanju u Reimsu.

Linker
16. travanj 2024 08:52