Kylian Mbappe

 PATRICK HERTZOG Afp
JOŠ 3 UTAKMICE

Španjolci otkrivaju: Mbappe ima još jednu želju prije odlaska u Real, ovo nikad nikome nije uspjelo

Proteklog vikenda Mbappe je s dva gola i asistencijom povećao vodstvo na obje ljestvice
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. svibanj 2022. 06:11

Kylian Mbappe velika je želja madridskog Reala. Nije se jednom napisalo, po svim svjetskim medijima, oproštajno pismo francuskog genijalca iz Paris SG-a, kao i dobrodošlica na Santiago Bernabeu. Već neko vrijeme posao na relaciji Pariz - Madrid ima oznaku "done deal", a sad su španjolski mediji otišli korak dalje.

Naime, AS je naveo kako Mbappe do svog odlaska s Parka prinčeva ima još jednu želju. A ta je - osvojiti dvije pojedinačne nagrade u istoj sezoni, što još nikome nikada nije pošlo za rukom u Le Championnatu. Mbappe je ovoga trenutka najbolji strijelac, ali i najbolji asistent lige.

Nakon dva pogotka u remiju protiv Strasbourga (3:3) Mbappeova brojka golova je 24, a na tom je dvoboju upisao i 15. asistenciju u Ligue 1. Naravno, bez premca, brojke pokazuju da igra svoju najbolju, najefikasniju sezonu u domaćem prvenstvu, a do kraja sezone dat će sve da se to i dokrajči sa stilom.

Do treće uzastopne titule najboljeg strijelca, nakon sezona 19/20 i 20/21 dijeli ga još jako malo. Mbappe je na 24, a najbliža pratnja mu je sjajni Martin Terrier iz Rennesa s 21 pogotkom. Najbliži po asistencijama mu je suigrač Lionel Messi koji ih ima 13, dvije manje od Mbappea.

Linker
11. travanj 2024 23:43