GLYN KIRK Afp
SUPROTNO OČEKIVANJIMA

Strahovita greška Topnika? Otkriće sezone ugrožava Mbappéa, ali trener-čudotvorac zatvara mu vrata Londona

Mladić briljira u Ligue 1, no uprava kluba lansirat će ga na tržište, gdje ga pomno prati Milan
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 11. travanj 2023. 14:36

Arsenal u svom posjedu drži brilijantnog napadača, samo što taj nije mogao nastupiti u Premier ligi jer početkom sezone poslan je na posudbu u Ligue 1. Na francuskim travnjacima odigrao je iznad svih očekivanja, u žustroj je utrci za najboljeg strijelca prvenstva s 18 pogodaka na svom kontu, odnosno samo jednim manje od Kyliana Mbappéa. Ali taj mladić - Folarin Balogun - svejedno nije zadovoljio apetite Mikela Artete.

Oduševio navijače

Balogun brani boje Reimsa, koji je u medijskom svijetu trenutno najpoznatiji po treneru bez licence Willu Stillu, ali otkriće sezone nije belgijski stručnjak, već engleski centarfor koji na stolu ima i ponudu nastupa za reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. Balogun je napravio sve što jedan posuđeni igrač može učiniti da bi uvjerio svog originalnog poslodavca - osim 18 ligaških zgoditaka, upisao je dvije asistencije i sedam kreiranih velikih šansi.

image

Folarin Balogun

VALERY HACHE Afp

Navijači Arsenala s oduševljenjem su pratili njegove predstave, kada jedan čovjek iz osrednjeg kluba uspijeva parirati jednom Mbappéu, članu megamomčadi Paris Saint-Germaina, onda mora biti "pravi". Balogun možda to i jest, ali pratitelji Topnika ostat će zakinuti za njegove usluge jer klub je odlučio prodati ga na ljeto, iako za takvo što nisu postojale nikakve naznake, piše The Times.

Gusta konkurencija

Španjolski trener-čudotvorac Arteta misli da je mudrije prodati Baloguna i prikupiti sredstva za druge transfer želje, jer u napadačkom segmentu ne vidi mjesto za užarenog centarfora. Smatra da Gabriel Jesus, Eddie Nketiah i Leandro Trossard čine dovoljno gustu ofenzivnu konkurenciju, stoga će Balogunu zatvoriti vrata londonskog kluba te ga plasirati na tržište.

image

Folarin Balogun

VALERY HACHE Afp

Balogun nije krio svoje ambicije po dolasku na posudbu u Reims, čvrsto je držao da je Arsenal mjesto na kojem želi nastaviti karijeru.

- Arsenal je moja obitelj. Mislim da ću se vratiti u klub i imati bolji status nego u trenutku kada sam otišao - rekao je u intervjuu za L‘Equipe početkom veljače, ali čini se da se njegova nadanja neće ostvariti, kao ni ona iz smjera brojnih navijača Topnika.

The Times piše da Arsenal očekuje barem 30 milijuna eura naknade za Baloguna, a Milan se spominje kao jedan od klubova koji vidi interes u reprezentativcu mlade vrste Engleske. Napravi li Arteta dobar posao i iduće sezone, vjerojatno se oko ‘slučaja Balogun‘ neće podići hajka. Ali ako ostali centarfori "zaštekaju", sigurno će se pričati o strahovitoj pogrešci Topnika.

Linker
25. travanj 2024 13:22