Sergio Rico

 Europa Press/Zuma Press/Profimedia
ISPOVIJEST VRATARA PSG-a

Tjednima bio u komi i izgubio 20 kilograma: ‘Ležao sam nepokretan i pitao liječnike samo jedno‘

Sergio Rico ističe kako mu je prva misao bila hoće li ikada više moći igrati nogomet
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2023. 06:26

Vratar PSG-a Sergio Rico je krajem svibnja doživio tešku nesreću. Pao je s konja, pritom zadobio nekoliko udaraca kopitom te pretrpio moždani udar i prijelom vratnog kralješka. Liječnici su se borili za njegov život. Uspjeli su ga spasiti, ali 30-godišnji vratar je dugo bio u komi i trebat će mu dugo da se vrati na stanje od prije nesreće.

Rico je prije mjesec dana pušten iz bolnice na kućnu njegu, a sada je za službene stranice PSG-a dao prvi intervju nakon nesreće:

- Osjećam se dobro. Hvala Bogu, moj oporavak ide prilično dobro iako još uvijek trebam dosta pomoći - rekao je Rico te dodao:

- Sretan sam što mogu biti kod kuće s mojoj obitelji, s mojom suprugom Albom i prijateljima.

Rico je od trenutka nesreće dosta oslabio, izgubio oko 20 kilograma i pitanje je kada će se i u kojem stanju vratiti nogometu. No, on od toga nikako ne odustaje.

- Prva misao kada su me probudili iz kome je bila nogomet. Dok sam ležao bespokretan u svojoj bolničkoj sobi, okružen s raznim kablovima i uređajima moja prva misao je bila hoću li ikada moći igrati nogomet. To sam i pitao liječnike, a oni su mi odgovorili da ću moći igrati. Na kraju krajeva, sve što sam ikada radio u životu je da sam igrao nogomet i zato mi je bilo nezamislivo da razmišljam o bilo čemu osim o nogometu.

Iako je još uvijek dug put do njegovog oporavka, Rico je odlučan u ideji povratka među vratnice.

- Moj cilj je jasan: želim igrati ponovo i nadam se da će se to dogoditi već ove sezone - zaključio je Rico.

Linker
16. svibanj 2024 03:17