OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP/PROFIMEDIA Olivier Chassignole/Afp/Profimedia
JOŠ NISU POBIJEDILI

‘To je bilo neobranjivo!‘ Pala presuda za prvi nastup Ive Grbića u francuskom prvaku

Bit će sigurno diskusije je li hrvatski čuvar mreže mogao istrčati na ubačaj iz kornera kod gola
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 22. kolovoz 2021. 15:34

Etienne Green, vratar St Ettiena proglašen je igrače utakmice sa Lilleom (1:1) za kojeg je debitirao hrvatki čuvar mreže Ivo Grbić. Na posudbi iz Atletico Madrida sredinom proteklog tjedna zaputio se Grbić na sjever Francuske, u redove prvaka Lillea gdje je debi upisao nakon samo dva treninga s momčadi.


- Željeli smo ga prvo procijeniti i razgovarati s njim, vidjeti kako se osjeća. S obzirom da se nakon dva treninga osjećao odlično, logika je govorila da treba početi utakmicu. Moram reći, bio je korektan u svojim intervencijama, iako mui nije bilo lako jer tek otkriva suigrače. No, bitno je za prvu utakmicu da se nije vidjelo kako je kratko vrijeme bio s nama – kazao je trener Lillea, Jocelyon Gourvennec.


Mediji mu ipak nisu bili toliko skloni, dok je Green na vratima St Etienna zaradio osmicu, Grbić je u ocjenama web portal News 24 dobio šesticu uz opicnu ocjenu.


- Za prvi nastup u Lilleu vrlo solidan. Možemo zamjeriti kretnje prilikom pogotka domaćina, premda je sam skok Sowa za poravnanje bio neobranjiv.


Inače ocjene su od 1 do 10, pa je tako napadač Bamba dobio trojku, a najbolje ocijenjeni među gostima je strijelac Burak Yilmaz sa 7,5. Bit će sigurno diskusije je li hrvatski čuvar mreže mogao istrčati na ubačaj iz kornera kod pogotka u 86. minuti, ali Lille je imao pet prigoda ranije osigurati pobjedu, no sve je zaustavio prvi igrač dvoboja, vratar domaćih Zelenih koji se zanimljivo preziva Green.

Nakon tri kola prošlogodišnji prvak Lille još uvijek je bez pobjede, sa dva remija.

Linker
01. svibanj 2024 20:56