CLEMENT MAHOUDEAU Afp
SVE JE KRENULO NIZBRDO

Totalni raspad sistema u Parizu! Monaco razbio PSG, a Pochettino priznao: ‘Sramim se, ovo je nedopustivo‘

Monaco je s visokih 3:0 pobijedio vodeću momčad francuskog prvenstva golovima Ben Yeddera i Vollanda
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. ožujak 2022. 17:31

Nastavio je Paris Saint Germain s dramatično lošim izdanjima na gostovanjima, u nedjelju je upisao i četvrti uzastopni poraz izvan svog Parka prinčeva u svim natjecanjima. Monaco je u četvrtak ispao od Brage u Europskoj ligi, ali tri dana kasnije imao je puno lakši posao protiv jedne od najskupljih svjetskih momčadi. Wissam Ben Yedder zabio je dva gola, Kevin Volland jedan između ta dva četiri minute nakon što je ušao u igru s klupe, sasvim dovoljno za glatkih 3:0 za Monegažane i rezultatski najteži poraz Parižana od 14. travnja 2019. kad su kod Lillea izgubili 1:5. Nije bilo Lea Messija, napad su predvodili Neymar i Kylian Mbappe, no iza momčadi Mauricija Pochettina je još jedna razočaravajuća predstava...

"Da, sramim se, nedopustiva je ovakva predstava, pogotovo prvo poluvrijeme. Neprihvatljiva je ovakva igra, nismo imali ratnički duh. Ne, ne brinem da će ovakvo stanje dulje potrajati, to se ne smije događati. Mora postajati respekt prema klub i navijačima, to je ključno", poručio je argentinski trener nakon novog teškog šamara.

Pochettinu su dani u Parizu očito odbrojani, iako problema oko osvajanja naslova prvaka neće biti. Lovci su jednostavno predaleko i desetak bodova prednosti u posljednjih devet kola bit će dovoljno. Kao glavni kandidat za poziciju doprvaka istaknuo se Rennes, koji je upisao petu uzastopnu pobjedu i u tom nizu je zabio čak 20 golova. Ugostili su Crveno-crni Metz i svladali ga sa 6:1. Od 40. do 64. minute hat-trick je postigao Sehrou Guirassy pa u 65. minuti izašao iz igre, minutu kasnije je, pak, zamijenjen dvostruki strijelac Martin Terrier, kao i hrvatski reprezentativac Lovro Majer.

Bila je to još jedna izvrsna Majerova predstava, koji je igrao desnog veznog u 4-3-3 formaciji. Nije se upisao u strijelce, ali je ostvario jednu asistenciju, bio je dodavač Hamariju Traoreu za pogodak s kojim je Rennes otišao na 5:0. Trinaest bodova je zaostatak njegove momčadi za liderom, no zanimljivo je da su zabili četiri gola više od Parižana.

Igrao je i Marin Jakoliš, u drugoj minuti nadoknade ušao je umjesto Sofianea Boufala, strijelca za Angersovu pobjedu protiv Bresta.

Linker
28. travanj 2024 00:19