Luka Modrić i Eden Hazard u dresu Real Madrida

 INDIRA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
ZANIMLJIVO RAZMIŠLJANJE

‘Trebao je osvojiti Modrićevu Zlatnu loptu, a da je živio poput Ronalda - uzeo bi sve nagrade! On je umjetnik‘

‘Ali on je radio stvari na svoj način, napravio je odličan balans između sporta i života van travnjaka‘
Piše: SNObjavljeno: 22. veljača 2022. 22:08

Joe Cole je bio zanimljiv igrač. Ovaj ofenzivac je najveći dio svoje karijere proveo u Chelseaju, ali je igrao i u drugim engleskim klubovima. Međutim, najviše zanimanje je imao njegov odlazak u Lille u sezoni 2011./12.

Francuski klub je sezonu prije osvojio Ligue 1 i tražio je pojačanja te je pronašao Colea koji je došao praviti ubitačan trio s Dimitrijem Payetom i Edenom Hazardom. Njih trojica su igrala sjajno, a iako Cole s Lilleom nije uspio osvojiti niti jedan trofej, rado se sjeća tih dana. Prije svega jer je upoznao Hazarda.

"Čim sam ga vidio, shvatio sam koliko je dobar. Kada sam išao u Lille mislio sam da ću nositi broj 10 i biti glavni igrač u momčadi, ali mi je trener rekao da postoji jedan mladić koji ima 20 godina i koji je poseban. Rekao mi je da on izvodi slobodne udarce i jedanaesterce što mi na početku nije bilo drago, ali onda sam vidio kako on igra. U mojem debiju postigao je dva gola protiv Saint Etiennea iz ničega. Bila su to dva sjajna gola, kakve se tek nadaš da ćeš vidjeti u životu", rekao je Cole u velikom intervjuu za The Athletic.

image

Hazard i Cole

DENIS CHARLET Afp

Cole trenutno radi kao trener u akademiji Chelseaja, a smatra da je Hazard zaslužio veće poštovanje nego ga je dobio.

"On je trebao biti najbolji igrač na svijetu. Kada je Luka Modrić 2018. osvojio Zlatnu loptu trebao ju je on osvojiti. No, on želi biti sretan u životu, želi biti zadovoljan", rekao je Cole i nastavio:

"On je umjetnik, najbolji igrač s kojim sam ikad igrao. On ne razmišlja na način na koji to rade Cristiano Ronaldo ili Messi i to je u redu. Podario je toliko sreće navijačima Lillea i Chelseaja tijekom godina i osvojio toliko puno trofeja da bi morao biti ponosan na to. Sve je to napravio s osmjehom na licu, uživajući u igri."

Cole je pun hvale za belgijskoj nogometaša i ne smatra da je Hazard u bilo čemu pogriješio.

"Svjestan sam da odlazak u Real nije ispao kako je zamišljao, ali i dalje nema potrebe za žaljenjem. On nikada nije mogao živjeti na način na koji je to radio Cristiano Ronaldo. Znate već, hladne kupke u 1 ujutro i slično, to nije za njega. Da je to radio, vjerojatno bi osvojio svaku individualnu nagradu koja postoji, ali Eden je stvari radio na svoj način. On je obiteljski čovjek i napravio je odličan balans između sporta i života van travnjaka", zaključio je bivši engleski reprezentativac s 56 nastupa za 'Gordi Albion'.

Linker
27. travanj 2024 03:43