Christophe Galtier

 VALERY HACHE Afp
POGODIO GA TRANSPARENT

Trener PSG-a poludio na navijače: ‘Zbog mene mogu gledati europske utakmice, a vrijeđaju mi bolesnu majku‘

Francuski stručnjak za kormilom Paris Saint-Germaina prije branitelja naslova bio je trener baš Nice
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 09. travanj 2023. 14:53

Trener Paris Saint-Germaina Christophe Galtier bijesno je reagirao na transparent koji su otkrili navijači Nice tijekom 2-0 pobjede njegove momčadi nad njegovim bivšim klubom. Galtier se vratio na jug Francuske, te se susreo se s neprijateljskom atmosferom, a ultrasi Nice su tijekom utakmice razotkrili transparent koji vrijeđa njegovu majku.

Nakon posljednjeg sudčevog zvižduka, Galtier je izašao na teren i upustio se u žestoku raspravu s Jean-Claire Todibom, s kojim se sukobio dok je još bio trener Nice, i navodno mu rekao: "JC! Jesi li vidio transparent? Zamisli da su ti to učinili.” Zatim je prišao navijačima Nice i činilo se da im sarkastično plješće prije nego što je napustio teren.

Razumljivo, Galtier je bio bijesan nakon meča. Rekao je jednoj televizijskoj kući: "Otišao sam im zahvaliti na toj prekrasnoj dobrodošlici." Na svojoj tiskovnoj konferenciji nakon utakmice dodao je: "Zašto sam tako reagirao? Jeste li vidjeli ?! Jeste li ga pročitali transparent ?! Jeste li čuli?! Moja majka ima 83 godine, oporavlja se od raka. Točka. Posao koji sam radio prošle sezone je razlog zašto ti ljudi mogu gledati europske utakmice.”

Francuski stručnjak vodio je Nicu jednu sezonu, doveo ih do finala Coupe de Francea i petog mjesta u Ligue 1, što ih je kvalificiralo u Europsku konferencijsku ligu. Nakon toga su briljirali u Europi ove sezone, a sljedeća utakmica im je s Baselom u četvrtfinalu Lige konferencija.

Linker
20. travanj 2024 15:00